FACEBOOK ONLINE
IT/Stiinta

Facebook a suferit pierderi uriase pe piata Nasdaq. Actiunile companiei au scazut cu 19% intr-o singura zi

Acţiunile Facebook au suferit pierderi uriaşe la bursă. Joi, la închiderea şedinţei de tranzacţionare pe Nasdaq, acţiunile Facebook se tranzacţionau la 176,2 dolari per acţiune, adică în scădere cu 19%, la o capitalizare de piaţă de 503,5 miliarde de dolari.​ Este cea mai mare pierdere de o singură zi pentru orice companie publică din istorie. 

Acțiunile au scăzut cu 19% joi, după avertismentul directorilor privind încetinirea creșterii veniturilor ca urmare a deciziei companiei de a se concentra asupra protejării datelor private ale utilizatorilor.

Scăderea prețului acțiunilor a însemnat pierderea a aproximativ 119 miliarde dolari în valoare de piață – cea mai mare pierdere de o singură zi pentru orice companie publică din istorie, potrivit Thomson Reuters. Potrivit CNBC, nicio companie nu a mai pierdut 100 de miliarde de dolari într-o zi, însă Intel s-a apropiat în 22 septembrie 2000, cu o pierdere de 90,7 miliarde de dolari, urmată de Microsoft în 3 aprilie 2000 cu o pierdere de 80 de miliarde de dolari.

Pentru fondatorul Mark Zuckerberg, pierderea a ajuns la aproape 16 miliarde de dolari, potrivit Forbes, care urmărește bogăția miliardarilor în timp real. Acesta a coborât de pe locul 4 pe locul 6 pe lista celor mai bogați oameni din lume.

Directorul financiar al Facebook, David Wehner, a declarat, în cadrul unei conferințe cu investitorii, că Facebook „pune pe primul loc confidențialitatea” după ce scandalul Cambridge Analytica a declanșat un val de presă negativă, îngrijorare din partea clienților și control reglementar în întreaga lume.

Stiri pe aceeasi tema

Ion Bobaru, un farmacist din Braila, a gasit tratamentul anti-imbatranire

Cristiana Petrariu Bota

Risc major pentru tineri! Europa, amenintata de un deficit de pana la 825.000 de profesionisti IT&C

Cristiana Petrariu Bota

Cea mai rapidă maşină din lume. Bolidul va putea depăşi 1.600 de kilometri pe oră

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult