Facebook are noi reguli in afisarea continutului in fluxul de stiri (news feed) al utilizatorilor

Corina Alexandru
By Corina Alexandru aprilie 22, 2015 17:55

Facebook are noi reguli in afisarea continutului in fluxul de stiri (news feed) al utilizatorilor

Facebook a introdus de ieri (marti) noi reguli privind afisarea continutului in fluxul de stiri (news feed) al utilizatorilor. Prioritare vor fi postarile din partea prietenilor. Facebook este cea mai raspandita retea sociala pe internet din lume, aproape jumatate din populatia activa din lume conectata la internet folosind macar o data pe luna aceasta platforma. Pentru a indeplini o serie de cereri din partea utilizatorilor, reiesite ca urmare a unui sondaj, Facebook a anuntat introducerea catorva modificari in algoritmul de afisare a continutului in fluxul de stiri al fiecarui utilizator.

O prima modificare vizeaza regula referitoare la restrictiile de afisare a postarilor multiple consecutive din partea aceluiasi utilizator. Cei care doresc sa petreaca mai mult timp online vor putea primi din partea prietenilor si paginilor pe care le urmaresc mai mult continut. Astfel, pentru a nu rata postari importante, Facebook a modificat algoritmul de afisare al continutului news feed (fluxului de informatii) intr-o pozitie superioara. Prietenii si cei cu care acestia interactioneaza, cel mai des pe platforma online vor putea vizualiza mai usor fotografii, videoclipuri, link-uri si status-uri actualizate.

Vezi si: Care vor fi noii algoritmi de cautare pentru rezultatele Google

O alta modificare propusa a intra in vigoare de marti are in vedere afisarea mai jos, in fluxul de stiri sau chiar deloc, a momentului cand  prietenii comenteaza sau dau “like” unei postari,  pentru a permite  ca utilizatorii sa vada mai intai continutul publicat de prietenii cei mai apropiati  si de paginile pe care acestia le urmaresc.

Indiferent de modificarile pe care le va aduce, Facebook a asigurat ca nu vor avea de suferit persoanele care citesc stiri sau interactioneaza des pe reteaua sociala cu continutul unor pagini pe care le urmaresc, articolele din partea prietenilor fiind in continuare livrate, in functie de preferinte.

Prioritare insa vor fi actualizarile din partea prietenilor, mai ales ca Facebook are 1,35 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna. 

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.