15.2 C
România
22 octombrie 2020
FACEBOOK ONLINE
IT/Stiinta

Facebook – cea mai mare retea de socializare din lume – are noi reguli

Imaginile „care prezinta in prim plan fesele dezgolite, imaginile sanilor femeilor, daca aceste imagini includ şi sfarcul”, descrierile de tip text ale actelor sexuale care conţin „detalii vii” , mesajele de sustinere a organizatiilor teroriste, postarile cu continut care denigreaza, degradeaza sau umilesc anumiti indivizi, dar si discursurile si mesajele care incita la ura de orice fel vor fi interzise.

Aproximativ 1,4 miliarde de oameni utilizeaza serviciile platformei de socializare fondata de Mark Zuckenberg, cel putin o data pe luna. Noul ghid privind publicarea de continut va inlocui vechile reguli.

Oficialul Facebook, Monica Blicket a afirmat: ” nu numai ca nu permitem organizatiilor teroriste si membrilor lor sa faca parte din comunitatea utilizatorilor Facebook, ci, de asemenea, nici nu permitem vreun continut care lauda sau sustine grupuri teroriste, actiunile sau pe liderii acestora, lucru care nu era detaliat inainte in ghidul de publicare a continutului”.

CITESTE SI: FACEBOOK va face cateva schimbari la solicitarea utilizatorilor acestei retele

In ceea ce priveste nuditatea, „Facebook va permite intotdeauna publicarea de imagini cu femei care alapteaza sau care arata sani cu cicatrice post-mastectomie”. Nu va permite insa fotografiile in care apare expus complet posteriorul unei femei sau al unui barbat si nici diferite continuturi digitale create cu ajutorul programelor de calculator, cu exceptia cazurilor in care mesajele si imaginile publicate au scop educational sau satiric.

Facebook interzice in mod expres intimidarea ( „bullying” in limba engleza),  imaginile modificate pentru a „injosi” o persoana şi videoclipurile care prezinta intimidari de ordin fizic, publicate pentru a face de ras victima.

De asemenea, nu mai sunt permise postarile in care sunt prezentate ilegalitati, infractiuni sau crime, precum si materialele in care sunt prezentate practici de auto-mutilare.

 

Stiri pe aceeasi tema

Enigma materiei negre. De ce legile gravitatiei ar putea fi false

Cristiana Petrariu Bota

SAMSUNG este pe punctul de a anunta un profit record pentru trimestrul al doilea din 2017

Delia Ion

Comertul electronic: La ce trebuie sa aiba grija antreprenorii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult