Facebook, Twitter si YouTube blocate in Turcia

Corina Alexandru
By Corina Alexandru aprilie 7, 2015 11:08

Facebook, Twitter si YouTube blocate in Turcia

Autoritatile din Turcia au hotarat sa blocheze platformele Facebook, YouTube si Twitter, in intentia de a opri difuzarea materialelor cu procurorul luat ostatic si ucis saptamana trecuta la Istanbul. In total, 166 de website-uri care au difuzat fotografia cu procurorul luat ostatic au fost blocate, pe baza unei hotarari judecatoresti.

Pe 31 martie, procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost tinut ostatic timp de 6 ore de catre doi militanti inarmati, care faceau parte dintr-o  grupare radicala de extrema stanga din Turcia, Frontul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) . Aceasta a publicat si o fotografie pe retelele de socializare care il infatisa pe procuror cu un pistol la tampla. In schimbul de focuri care a urmat  intre cei doi militanti si fortele de ordine, atat Mehmet Selim Kiraz , cat si cei doi rapitori au murit, procurorul decedand in urma ranilor suferite.

HotWeek.ro iti recomanda si: Cele mai bune smartphoneuri din lume – TOP 15 al celor mai bune telefoane ale momentului

Nu este prima masura  pe care guvernul de la Ankara o ia vis-a-vis de platformele de internet suspectate ca difuzeaza acuzatii de coruptie la adresa presedintelui Erdogan și a apropiatilor lui. Anul trecut, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat blocarea temporara a Facebook si Twitter.

Din cauza unui atac la o sectie de politie si  al altuia la sediul partidului de guvernamant, presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan si-a scurtat vizita oficiala in Romania si s-a intors in Turcia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.