SCADERE CURENT ELECTRIC
Social

Facturile la electricitate vor scadea cu 3,5% de la inceputul anului viitor

Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie a declarat miercuri in cadrul unei intalniri cu presa ca facturile de energie ale consumatorilor casnici vor scadea cu 3,5% incepand cu 1 ianuarie 2016.

Aceasta este decizia luata de comitetul de reglementare care a avut loc miercuri. Scaderea preconizata este totusi mai mica fata de informatiile oferite initial care dadeau dadeau ca sigura o scaderea a facturilor cu cel putin 5%.

„Am decis o reducere de 3,5% de la 1 ianuarie pentru factura finala. Tarifele de distributie au scazut cu 12% in medie, insa a crescut ponderea certificatelor verzi de la 35 de lei la 43 de lei”, a aratat Havrilet. Ponderea certificatelor verzi in factura consumatorilor casnici a crescut dupa ce mai multe companii mari consumatoare de energie au fost exceptate de la plata unei parti a certificatelor verzi.

„Daca nu ar fi crescut cota de certificate, factura finala ar fi fost redusa cu 5,5%”, a adaugat Havrilet. La inceputul lunii decembrie, Ministerul Economiei a publicat lista celor 37 de companii exceptate de la plata unei parti a certificatelor verzi. Printre aceste companii se afla Alro Slatina, Arcelor Mittal Galati, Lafarge, Carpat Cement, Saint-Gobain, Azomures. Marti, Marius Vladu, seful Directiei Comunicare, Cooperare si Relatia cu Parlamentul din ANRE declara ca tarifele de distributie a energiei electrice vor scadea in medie cu 12% de la 1 ianuarie 2016, ceea ce va insemna o reducere de 4-5% a valorii facturii finale.

Stiri pe aceeasi tema

Medicii reactioneaza la propunerea lui Raed Arafat: O suprareglementare de tipul „public ori privat” ar incalca principiile exercitarii meseriei de medic

Ioana Badulescu

Castelul Peles, gazda Familiei Regale a Romaniei de Ziua Regalitatii. Programul evenimentelor

Cristiana Petrariu Bota

Clienti ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen si BCR, in pericol

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult