Pretul energiei electrice a explodat! Cauza, cresterea consumului sau manipulare de piata? Efectul poate fi devastator pentru unele companii
Breaking News

Facturile la energie pe luna ianuarie vor fi platite tot la pret de serviciu universal, urmand a fi regularizata ulterior

Facturile la energia electrica pe luna ianuarie vor fi platite tot la pret de serviciu universal, urmand a fi regularizata ulterior. Si asta deoarece ordinul ANRE, care prevede ca fiecare consumator casnic va beneficia de cea mai mica oferta din zona respectiva, a intrat in vigoare dupa perioada de facturare. 

Pretul de serviciu universal pentru electricitate s-a pastrat in luna ianuarie, au declarat surse din sectorul energetic pentru Agerpres. Ordinul ANRE nr. 5/2021, care prevede ca energia va fi facturata la cea mai mica oferta a furnizorului din zona respectiva, a intrat in vigoare dupa perioada de facturare.

Pretul de serviciu universal este mai mare cu 13-26% decat pretul reglementat pana la 31 decembrie 2020.

Potrivit ordinului ANRE nr. 5/2021, publicat in Monitorul Oficial pe 20 ianuarie, clientii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun pret din oferta concurentiala a furnizorilor lor si vor putea opta pentru o noua oferta in cadrul unui proces de contractare mult simplificat.

„Astfel, clientii vor beneficia de cel mai bun pret din oferta concurentiala a furnizorilor si vor putea opta pentru o noua oferta in cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel putin pana la data de 30 iunie 2021, clientii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai buna oferta, fara abonament, si vor putea beneficia de o reducere comerciala care sa acopere diferenta dintre pretul din oferta de serviciu universal aplicabila in primul semestru al anului 2021 si pretul din oferta concurentiala cu valoarea cea mai mica”, a aratat ANRE intr-un comunicat.

Furnizorii de ultima instanta, respectiv Enel, Electrica, E.ON si CEZ, au transmis comunicate de presa prin care s-au angajat sa acorde aceste discounturi consumatorilor lor.

Ministrul Energiei a criticat deciziile ANRE 

Ministrul Energiei s-a declarat la finalul lunii ianuarie „usor nemultumit” de decizia ANRE de a lasa la latitudinea furnizorilor de energie acordarea discountului catre clienti. Virgil Popescu a scris atunci pe contul sau de Facebook ca asteapta sa vada facturile pentru lunile urmatoare, pentru a se asigura ca vor exista reducerile promise.

„Sunt usor nemultumit de ordinul ANRE ca lasa la latitudinea furnizorilor sa ofere acel discount. Este adevarat ca toti cei 4 furnizori au declarat public ca vor face acest discount, dar eu vreau sa vad ca acest lucru se intampla, dupa ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…”, a explicat atunci Virgil Popescu.

Noul ordin al ANRE privind liberalizarea de pe piata energiei va prelungi contractele clientilor cu sase luni, iar furnizorii vor putea acorda discount la pretul concurential.

Stiri pe aceeasi tema

Papa Francisc, discurs istoric la Bucuresti: Invoc asupra intregii populatii binecuvantarea Fecioarei Maria. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi nu va scapa de stigmatul furtului! Basescu: Nu mai poate ramane sefa DNA, credibilitatea institutiei s-a prabusit

Cristiana Petrariu Bota

Noul Cod Silvic a fost promulgat de presedinte. Printre prevederi: Furtul de arbori intra sub incidenta penala indiferent de prejudiciu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult