Familia Regala a ajuns la Alba Iulia cu Trenul Regal, fiind primiti cu paine si sare si aplaudati de zeci de oameni
Social

Familia Regala a ajuns la Alba Iulia cu Trenul Regal, fiind primiti cu paine si sare si aplaudati de zeci de oameni

Principesa Margareta si ceilalti membri ai Familiei Regale au ajuns, sambata, la Alba Iulia de 1 Decembrie, cu Trenul Regal, fiind primiti cu paine si sare si aplaudati de zeci de oameni, transmit agentiile de presa. Oamenii au venit cu drapele tricolore si ale monarhiei si au scandat ”Romania este Monarhia”.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, si principele Radu au fost primii care au coborat din Trenul Regal. Ei au fost aplaudati, iar din boxe a rasunat Imnul National al Romaniei si Imnul Regal.

Casa Regala considera ca aceasta calatorie a Familiei Regale cu Trenul Regal onoreaza memoria celor care au realizat Marea Unire, la 100 de ani de la infaptuirea marelui ideal national.

Trenul Regal a fost remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construita in anul 1922.

Familia Regala a fost intampinata la gara din Alba Iulia si de autoritatile locale. Membrii Familiei Regale participa la un „Te Deum” oficiat la Catedrala Incoronarii, iar, de la ora 15.30, la ceremonia militara din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

La aceasta ora, soliile din Cetatile de Scaun ale Romaniei transmit mesaje patriotice catre autoritatile aflate in orasul Marii Uniri. La Sala Unirii este citita si „Rezolutiunea Adunarii Nationale de la Alba Iulia”.

Stiri pe aceeasi tema

Daca va inchiriati locuinta, s-ar putea sa intrati in vizorul inspectorilor Antifrauda

Ioana Badulescu

Ministerul Sanatatii lanseaza 5 programe nationale de screening finantate din fonduri nerambursabile

Ioana Badulescu

Alarma falsa! Cei doi brasoveni nu au virusul Zika, insa Romania nu detine teste pentru depistarea virusului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult