Externe

Familia regala a Marii Britanii anticipeaza o scadere a veniturilor din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus a afectat finantele familiei regale a Marii Britanii. Monarhia britanica recunoaste ca se asteapta la o perioada dificila in viitor, din cauza pandemiei, insa cu toate acestea casa regala nu doreste sa ceara mai multi bani de la contribuabilul britanic. In exercitiul sau anual, casa regala a publicat cheltuielile sale aferente exercitiului fiscal care s-a incheiat la sfarsitul lunii martie, cheltuieli care s-au ridicat la 90 milioane de euro.

Suma totala a inregistrat o crestere usoara in raport cu anul precedent, cand alocatia suverana, dedicata activitatilor oficiale ale familiei Windsor si intretinerii resedintelor regale, a fost de 82,2 milioane de lire sterline.

Impactul generat de noul coronavirus asupra finantelor regale este asteptat sa se regaseasca in urmatorul exercitiu bugetar, intrucat izolarea la domiciliu a populatiei britanice a fost decretata la sfarsitul lunii martie. Casa regala anticipeaza o scadere a veniturilor sale, asociata reducerii numarului de vizitatori in resedintele regale, cu aproximativ 15 milioane de lire sterline pentru urmatorii trei ani.

Un buget separat, consacrat cheltuielilor pe termen lung pentru a salva tapiseriile de la Buckingham Palace, va fi afectat de o scadere a veniturilor cu 20 de milioane de lire sterline. Legea britanica prevede ca alocatia regala nu poate sa scada brusc de la un an la altul. Cu toate acestea, familia regala nu doreste sa ceara mai multi bani de la contribuabilul britanic.

„In fata acestor provocari, nu avem nicio intentie sa solicitam finantari suplimentare, ci vom incerca sa amortizam impactul prin eforturile noastre”, a declarat in fata jurnalistilor Michael Stevens, trezorierul reginei. Casa regala a inghetat deja salariile si angajarile si incearca sa isi reduca din cheltuielile non-esentiale.

Raportul cuprinde si o serie de detalii privind calatoriile membrilor familiei regale britanice: 16.440 de lire sterline pentru un zbor privat pentru ca printesa Anne sa asiste la un meci de rugby Italia-Scotia, la Roma, in februarie 2020; sau suma de 15.848 de lire sterline pentru ca printul Andrew sa mearga in Irlanda de Nord, in iulie 2019, inainte ca „fiul preferat” al reginei sa cada in dizgratie si sa se retraga din viata publica, din cauza legaturilor sale cu finantistul american Jeffrey Epstein, care a murit in inchisoare dupa ce a fost acuzat de violuri si agresiuni sexuale asupra mai multor minore.

Pentru aceste deplasari legate de activitatile lor oficiale, niciun zbor comercial nu corespundea orarului de lucru al membrilor casei regale, a explicat o sursa din administratia regala.

Printul Harry si sotia lui, Meghan, care au starnit o adevarata furtuna mediatica atunci cand au anuntat in luna ianuarie ca se retrag din randul membrilor cu rol activ ai casei regale, platesc chirie pentru vila Frogmore, resedinta lor din Marea Britanie, a carei suma nu a fost divulgata.

Stiri pe aceeasi tema

Vona Gabor, liderul Jobbik: Ii respectam pe refugiati, dar nu-i vrem. Ungaria le apartine ungurilor

Cristiana Petrariu Bota

Ce conditii impune Marea Britanie in cadrul procedurii de Brexit. Theresa May, anunt in cel mai asteptat discurs de cand e premier

Delia Ion

Statistici: Aproximativ 9,7 milioane de romani sunt plecati in strainatate. Ce spune ministrul Romanilor de Pretutindeni

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult