19.5 C
România
25 septembrie 2023
Familia regala a Romaniei
Social

Familia Regala ureaza tuturor romanilor „la multi ani”, intr-o Romanie respectata si prospera

Familia Regala adreseaza tuturor romanilor un mesaj de „la multi ani fericiti, intr-o Romanie respectata si prospera”, si aminteste ca „Regele Ferdinand Intregitorul si Regina Maria, precum si catre Regele Carol I si Regina Elisabeta, au făcut posibila ziua de 1 Decembrie”.

De precizat ca principesa Margareta a amanat calatoria cu Trenul Regal de 1 Decembrie, programata pentru astazi, din cauza inrautatirii starii de sanatate a Regelui Mihai. Principesa Margareta a plecat, joi, la resedinte din Elvetia.

Redam mai jos mesajul integral transmis de Casa Regala de Ziua Nationala a Romaniei.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Familia Regală urează tuturor românilor, celor din țară, celor din Republica Moldova, celor din vecinătatea României și celor aflați departe, în alte țări ale lumii, la mulți ani fericiți, într-o Românie respectată și prosperă!

În zi de fericită și optimistă sărbătoare, aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării.

Gândul nostru se îndreaptă către Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, precum și către Regele Carol I și Regina Elisabeta, cei care, prin lucrarea lor desăvârșită, au făcut posibilă ziua de 1 Decembrie.

Ziua Marii Uniri a devenit, de câteva decenii încoace, ziua națională.

La 1 decembrie 1918 a fost împlinit idealul de unire al românilor, dar această zi a reprezentat, totodată, și încheierea unei triumfătoare jumătăți de secol de fondare constituțională și de consolidare a Statul român modern: 10 mai 1866 – venirea lui Carol I ca Domnitor al Principatelor Române Unite; 30 iunie 1866 – promulgarea Constituției României; 10 mai 1877 – Independența României; 10 mai 1881 – Încoronarea primului rege al Regatului României”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Iti recomandam si: Starea de sanatate a Regelui Mihai s-a inrautatit, principesa Margareta a anulat calatoria cu Trenul Regal de 1 Decembrie si a plecat in Elvetia

Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Nationala: 1 Decembrie reprezinta idealul nostru ca natiune de a fi liberi si uniti intr-o Romanie prospera

Related posts

Protest in Portul Constanta, se cere demisia Comisiei de Administratie

Lucy Ionesco

Academia Romana isi alege presedintele pe 5 aprilie. Academicienii Cristian Hera, Bogdan Simionescu, Ioan Aurel Pop si Victor Voicu sunt candidatii inscrisi in cursa

Ioana Badulescu

Scolile doctorale vor fi verificate de consultanti internationali selectati de Banca Mondiala

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult