Fara baloane si farfurii de plastic la petrecerile pentru copii. Bruxelles-ul a initiat un proiect de lege in acest sens

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 1, 2018 15:48

Fara baloane si farfurii de plastic la petrecerile pentru copii. Bruxelles-ul a initiat un proiect de lege in acest sens

Bruxelles-ul intenționează să interzică articolele pentru petrecerile de copii, cum ar fi baloanele, farfuriile de plastic și paiele de băut, ca parte a strategiei Comisiei Europene privind materialele plastice de unică folosință. Bruxelles-ul a initiat un proiect de lege prin care încearcă să interzică articolele pentru petrecere de unică folodinţă pentru a reduce poluarea cauzată de materialele dăunătoare mediului, inclusiv oceanelor și plajelor. Un alt document, care stă la baza proiectului propus, arată că în locul obiectelor interzise ar putea fi folosite „alternative ușor accesibile”.

Suteesh Chumber, manager la European Balloon and Party Council , a declarat: „Nimeni nu dorește să vadă materiale plastice în mediul înconjurător și în oceane, dar cred că mai trebuie gândit.Copiii nu pot fi văduviţi de astfel de experienţe”. În luna ianuarie, așa-numita Strategie privind masele plastice a Comisiei Europene a promis să se concentreze asupra obiectelor obișnuite, cum ar fi țigări, recipiente pentru alimente, sticle de plastic, șervețele umede, tampoane igienice și baloane.

CE intenționează să determine producătorii să plătească costul colectării, al transportului și al reciclării pentru articolele din listă. Proiectul prevede că producătorii de materiale plastice vor fi, de asemenea, responsabili pentru costurile de strângere a deşeurilor marine. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili de campaniile de sensibilizare împotriva deşeurilor. Conform legislației propuse, este necesar ca produsele să fie etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la opțiunile disponibile de reciclare, precum și despre impactul asupra mediului și oceanelor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.