Turism

Fara vize Schengen in Emirate, Columbia, Insulele Marshall si alte 16 tari din Pacific si Caraibe

Scutire de vize Schengen pentru romanii care merg in Emiratele Arabe Unite, Peru, Columbia si alte 16 tari din Pacific si Caraibe.

Propunerea de regulament va intra in vigoare dupa aprobarea oficiala de catre PE si Consiliu, iar scutirea de viza se va aplica dupa semnarea de acorduri bilaterale intre Uniunea Europeana si tarile in cauza.

Comisia LIBE (Libertati civile) a Parlamentului European a convenit cu Consiliul Europei o viitoare scutire de vize pentru 19 tari. Prin modificarea Regulamentului 539/2001 aceste tari au fost scoase de pe lista neagra. Cetatenii lor vor putea intra in zona Schengen folosind pasapoarte biometrice. Prevederi similare pot fi adoptate si de Romania pentru a le permite intrarea fara viza.

Afla aici detalii despre capitala neoficiala a rivierei caucaziene

Propunerea de regulament va intra in vigoare dupa aprobarea oficiala de catre PE si Consiliu, iar scutirea de viza se va aplica dupa semnarea de acorduri bilaterale intre Uniunea Europeana si tarile in cauza. Comisia LIBE a PE a solicitat, de asemenea, ca cetatenii Republicii Moldova sa beneficieze de aceasta scutire, dar propunerea nu a fost aprobata in Consiliu.

Tarile exceptate de obligatia detinerii vizei sunt identificate in baza evaluarii unei serii de criterii legate de imigratia ilegala, ordinea publica si securitatea, beneficiile economice, in special in ceea ce priveste turismul si comertul exterior, precum si de relatiile externe ale Uniunii cu tarile respective. Lista tarilor propuse pentru exceptare: Columbia, Dominica, Emiratele Arabe Unite, Grenada, Insulele Marshall, Insulele Solomon, Kiribati, Micronezia, Nauru, Palau, Peru, Saint Lucia, Saint Vincent si Grenadines, Samoa, Timor-Leste, Tonga, Trinidad Tobago, Tuvalu, Vanuatu.

Stiri pe aceeasi tema

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi condusa interimar de Mirela Matichescu

Cristiana Petrariu Bota

Blue Air introduce zboruri spre insoritele plaje din Mallorca

Ioana Badulescu

O colonie de pinguini din Antarctica s-a diminuat cu 90% din cauza unui iceberg gigant

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult