Salariile profesorilor nu sunt o prioritate pentru Guvern. Cat de justificat este protestul din Invatamant anuntat pentru 1 iunie 2016?
Social

Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” picheteaza Ministerul Educatiei

Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” picheteaza miercuri Ministerul Educatiei, in semn de protest fata de comasarile de clase si de unitati de invatamant si fata de nerespectarea prevederilor legale privind drepturile salariatilor din invatamant.

Sindicalistii solicita cresterea alocarilor bugetare pentru educatie si un dialog social real. Protestul este programat de la ora 11.00, in fata Ministerului Educatiei.

„Actiunea noastra urmareste: blocarea comasarilor abuzive de clase, grupe si unitati de invatamant; respectarea prevederilor legale privind drepturile salariatilor din invatamant; dialog social real in educatie; cresterea alocarilor bugetare pentru educatie reflectate in special in costul standard per prescolar/elev”, precizeaza sindicatele din Educatie.

Sindicalistii anunta, de asemenea, ca s-au retras din toate structurile de dialog social de la nivelul ministerului, „pana la momentul in care institutia va intelege ca un dialog social real presupune transparenta, comunicare, discutii de pe pozitii de egalitate si parteneriat”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Motivarea CCR in cazul revocarii lui Kovesi ar putea fi prezentata saptamana aceasta

Ioana Badulescu

Ministerul Sanatatii lanseaza 5 programe nationale de screening finantate din fonduri nerambursabile

Ioana Badulescu

Locuri de munca in strainatate prin reteaua Eures. Cele mai multe, in Marea Britanie si Germania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult