Femeile de afaceri s-au reunit la Constanta la evenimentul "Transnational Learning". Iulian Groposila: Creativitatea si potentialul antreprenorial al femeilor reprezinta o sursa de crestere economica
Comunicate Economie

Femeile de afaceri s-au reunit la Constanta la evenimentul „Transnational Learning”. Iulian Groposila: Creativitatea si potentialul antreprenorial al femeilor reprezinta o sursa de crestere economica

Universitatea Ovidius Constanta in parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta a organizat, la inceputul acestei saptamani, evenimentul „Transnational Learning” in cadrul proiectului „Women in Business” – Promovarea Antreprenoriatului Tinerelor Femei in Regiunea Dunarii” co-finantat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI), in cel de-al doilea apel de proiecte al Programului Transnational Dunarea 2014-2020 (Danube Transnational Programme).

Evenimentul a avut drept obiectiv promovarea antreprenoriatului feminin si identificarea bunelor practici in dezvoltarea afacerilor din Romania.

Astfel, cele doua sesiuni de bune practici s-au axat pe studii de caz si transfer de cunostinte prin schimb de experienta, urmate de sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri. La sfarsitul reuniunii a fost efectuata o evaluare a bunelor practici, pe baza chestionarelor completate de participanti. Cele mai bune dintre ele vor fi facute cunoscute tuturor partenerilor din proiect.

Sesiunile au fost sustinute de reprezentantele principalelor organizatii suport pentru antreprenoriat feminin din Romania (Elena COANDA – Patronatul National al Femeilor din Afaceri din IMM-uri, Monica ANTONARU – Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania, Beatrice RADU – Yves Rocher, Bianca TUDOR – Elite Business Women, Mihaela PROICEA – Federatia Patronatelor Femeilor Antreprenor din Romania, Olimpia DORU – Asociatia de Dezvoltare a Antreprenoriatului Feminin, Camelia ARTAMON – Asociatia Oportunitati de Afaceri pentru Femei, Corina MARTIN – Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania).

Image may contain: 2 people, people standing and indoorIn cadrul evenimentului s-a inscris si o vizita la doua firme constanteane administrate de antreprenoare, unde participantii au putut intra in contact direct cu managementul firmei pentru a intelege procesele specifice afacerii si modului in care aceastea s-a dezvoltat.

„Creativitatea si potentialul antreprenorial al femeilor reprezinta o sursa de crestere economica si de locuri de munca valorificate insuficient, ce ar trebui dezvoltata in continuare. In opinia mea, existenta pe piata a unui numar mai mare de femei antreprenor va aduce mai multa prosperitate”, a declarat presedintele Patronatului IMM Constanta, Iulian GROPOSILA.

„Transnational Learning” face parte din activitatile proiectului DTP2-048-1.2. „Women in Business” ce vine ca raspuns la anumite nevoi specifice ale tinerelor antreprenoare din regiunea Dunarii.

Principalele activitati sunt axate pe:
• Analiza situatiei actuale – identificarea nevoilor si barierelor intampinate de femeile tinere care doresc sa creeze si sa dezvolte propria afacere. Realizarea unui studiu ce sintetizeaza cercetarile realizate in cele 9 tari partenere (interviuri calitative cu stakeholderii si o ancheta in randul a 300 femei antreprenor);
• Imbunatatirea politicilor si a programelor de sustinere a antreprenoriatului feminin, la nivel regional prin elaborarea unei Agende a politicilor, pentru ca propunerile de politici sa intersecteze nevoile femeilor tinere care doresc sa initieze o afacere;
• Dezvoltarea unor programe de training inovative pentru imbunatatirea culturii, abilitatilor si competentelor tinerelor antreprenor;
• Realizarea a 4 Centre pilot de consultanta pentru femeile antreprenor in: Romania, Bulgaria, Ungaria si Bosnia – Hertegovina.

Toate cunostintele acumulate in proiect vor fi transferate catre tarile din zona Dunarii prin evenimente, canale de diseminare a informatiei, unelte si retelele europene din care fac parte partenerii de proiect.

Proiectul este implementat de catre un consortiu format din 14 parteneri din 9 tari din regiunea Dunarii (Germania, Austria, Bulgaria, Romania, Croatia, Republica Moldova, Slovenia, Bosnia – Hertegovina si Ungaria) si reuneste organizatii nationale si regionale, organizatii publice, private si universitati.

Durata proiectului este de 36 luni, respectiv de la 1 iunie 2018 pana la 31 mai 2021.

Stiri pe aceeasi tema

Ziua Europei, marcata in Sectorul 6 prin lectii de istorie si jocuri interactive

Ioana Badulescu

Optimed Medical a deschis ANTI AGING! Clinica include specialitati de estetica medicala, chirurgie plastica si dermato

Cristiana Petrariu Bota

AFACERI DE SUCCES: Batonul Copilariei, un business din Sibiu care aduce milioane de euro

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult