8.5 C
România
25 septembrie 2021
Muzica

Festivalul George Enescu este laudat in presa internationala

Festivalul International George Enescu, care se desfasoara pana pe 24 septembrie in Bucuresti, este laudat in presa internationala pentru concertul de deschidere, din 2 septembrie, in cadrul caruia dirijorul Vladimir Jurowski si London Philharmonic Orchestra au prezentat Oedipe, de George Enescu in versiune concertanta, in premiera cu proiectii multimedia live, sub directia artistica a regizoarei Carmen Lidia Vidu. Euronews, The Telegraph si Reuters sunt cateva dintre publicatiile care au apreciat festivalul Enescu.

„Un erou roman readus la viata cu intenistate la Festivalul Enescu din Bucuresti”, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Oedipe de George Enescu, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, va fi prezentat si in stagiunea de la Londra, pe 23 septembrie, la Southbank Centre, mai mentioneza The Telegraph.

Festivalul Enescu 2017 – inovatie in muzica clasica. Marii artisti ai lumii vin in premiera la Bucuresti. Muzica contemporana si matematica, noutatea absoluta a festivalului

„Festivalul international de muzica calsica din Bucuresti ia o turnura moderna”, noteaza si Reuters, care aminteste pe larg despre muzica contemporana si noutatile editiei 2017 a Festivalului Enescu intr-un dialog cu dirijorul Vladimir Jurowski, de asemenea Director Artistic al Festivalului Enescu 2017.

„Triumf la Bucuresti pentru Oedipe-ul lui Enescu”, titreaza Tribune de Geneve via Agence France-Presse.

Oedipe de George Enescu a deschis editia 2017 a Festivalul Enescu pe 2 septembrie, intr-un concert cu ovatii, la 81 de ani de la premiera franceza, la 59 de ani de la premiera romaneasca si la 136 de ani de la nasterea lui George Enescu.

Alaturi de London Philharmonic Orchestra, pe scena de la Sala Palaului au urcat si Corul Filarmonicii George Enescu si Corul de Copii Radio. Solist, in rolul lui Oedipe, a fost baritonul francez Paul Gay, laureat al unui Premiu Grammy.

Proiectiile multimedia live au rulat pe un ecran gigant cu suprafata totala de 60 metri patrati. Festivalul International George Enescu este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica clasica din Europa.

Stiri pe aceeasi tema

Ziua Indragostitilor aduce un regal de jazz la Paris: Ramona Horvath – „Love for Jazz”

Cristiana Petrariu Bota

Delia are piesa noua: Cine m-a facut om mare! O poveste fictiva dintre #DeliaMare si #DeliaMica

Delia Ion

Festivalul „Enescu si muzica lumii” incepe la Sinaia pe 10 august

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult