Filmul AFERIM de Radu Jude, propunerea Romaniei la OSCAR 2016. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 4, 2015 16:03

Filmul AFERIM de Radu Jude, propunerea Romaniei la OSCAR 2016. VIDEO

Filmul AFERIM de Radu Jude este propunerea Romaniei la OSCAR 2016. Lungmetrajul AFERIM va intra in cursa pentru o nominalizare la categoria “cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza” a premiilor Oscar 2016, transmit televiziunile de stiri.

Anul acesta, 14 pelicule au fost considerate eligibile pentru a deveni propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria “cel mai bun film strain” a premiilor Oscar 2016.

In afara de “Aferim!”, in aceasta cursa au intrat “Cel ales”, de Cristian Comeaga, “Quod Erat demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, “Poarta alba”, de Nicolae Margineanu, “Ana”, de Alexa Visarion, “De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, “Live”, de Vlad Paunescu, “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, “Carmen”, de Doru Nitescu, “Doar cu buletinul la Paris”, de Serban Marinescu, “Terapie pentru crima”, de Cristian Vasilescu, “Cuscrii”, de Radu Potcoava, “Alt Love Building”, de Iulia Rugina, si “Fata cu ochii verzi”, de Mihai Mihaiescu.

Reprezentantii CNC au declarat, marti, pentru Mediafax, ca juriul care a desemnat propunerea Romaniei pentru o nominalizare la OSCAR 2016 a fost format din Cristina Corciovescu, Magda Mihailescu, Ileana Barsan, Eugenia Voda, Irina Margareta Nistor, Mihai Fulger, Iulia Blaga si Dana Duma.

Filmul “Aferim!” a fost ales sa reprezinte Romania la premiile Oscar 2016 cu majoritatea voturilor membrilor juriului.

“Aferim!” – pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin 2015 – este un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). Din distributie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc si Alexandru Bindea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.