Filmul “Ana, mon amour” in regia lui Calin Peter Netzer a castigat Ursul de Argint pentru montaj la Berlin

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 19, 2017 16:43

Filmul “Ana, mon amour” in regia lui Calin Peter Netzer a castigat Ursul de Argint pentru montaj la Berlin

Filmul ”Ana, mon amour” in regia regizorului roman Calin Peter Netzer a castigat, sambata seara, Ursul de Argint pentru montaj si cea mai buna contributie artistica la Festivalul International de Film de la Berlin. Premiul a fost inmanat Danei Bunescu, care a semnat montajul filmului.

Ursul de Aur pentru Cel mai bun film a fost acordat la aceasta editie filmului “On Body and Soul” (Ungaria) de Ildiko Enyedi.

Regizorul Calin Peter Netzer a declarat, potrivit Digi 24, ca nu se astepta la acest premiu, dar a tinut sa puncteze ca trofeul este o recompensa pentru contributia artistica deosebita adusa de Dana Bunescu, cea care a semnat si montajul productiei “Pozitia copilului”, un film care a castigat Ursul de aur la Festivalul de Film de la Berlin in 2013.

„Ne-am bucurat foarte tare pentru Dana pentru ca premiul a fost pentru contributia artistica deosebita. E un premiu pe care-l merita pe deplin si ma bucur foarte tare. Sincer sa fiu, nu m-am asteptat”, a declarat Calin Peter Netzer.

Dana Bunescu are 47 de ani si este inginer de sunet, monteur si regizor. Ea a regizat filmul “3.000 de Euro, negociabil”. Printre filmele montate de Dana Bunescu se numara „Pozitia copilului”, „Q.E.D”, „4 luni, trei saptamani si 2 zile” si „Moartea domnului Lazarescu”.

Filmul „Ana, mon amour” este o co-productie romano-germano-franceza, care urmareste, pe parcursul mai multor ani, evolutia unui cuplu in care tanara se lupta cu atacuri de panica, iar iubitul ei incearca totul pentru a o ajuta, de la psihanaliza pana la religie.

Scenariul este semnat de Calin Peter Netzer, Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare si a fost inspirat de romanul ”Luminita, mon amour”, scris de Cezar Paul Badescu.

Calin Peter Netzer a castigat Ursul de Aur la editia din 2013 cu filmul ”Pozitia copilului”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.