Filmul NOAH (NOE), o productie biblica controversata. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 31, 2014 06:54

Filmul NOAH (NOE), o productie biblica controversata. VIDEO

Filmul NOAH, lansat in cinematografele din SUA in 28 martie 2014, este intens criticat de comunitatea crestina si cea musulmana, fiind interzis deja in unele tari precum Emiratele Arabe Unite, Wuatar sau Bahrain. In regia lui Darren Aronofsky, filmul NOAH ii are in roluri principale pe  Russell Crowe si Jennifer Connely, iar „marul discordei” a pornit de la unele neconcordante intre scenariul filmului si Biblie.

Nici catolicii nu au privit mai degajati noua productie, in care mai apar actorii Emma Watson si Anthony Hopkins, lumea catolica exprimandu-si dezacordul pentru reinterpretarea legendei biblice si de lumina proasta in care este prezentat personajul biblic.

Russel Crowe a incercat sa discute cu Papa Francisc

Russel Crowe si Darren Aronofsky au incercat sa discute la Vatican cu Papa Francisc, insa dupa ce intalnirea a fost anulata pe ultima suta de metri, cei doi au fost scosi de politie din Catedrala San Pietro.

Russel Crowe a marturisit ca pana sa inceapa acest proiect, nu stia mare lucru despre Noe, cu atat mai putin ce scrie Biblia despre Noe, si a explicat de ce Noe este doar un om obisnuit in viziunea sa.

„Cand am inceput acest proiect, aveam cel mai probabil foarte putine cunostinte legate de Noe, ceea e cred ca e valabil in cazul multora dintre noi”, a declarat Crowe pentru The Telegraph.

„Multi cred ca stiu povestea, dar tot ce isi amintesc sunt niste istorisiri pentru copii de la scoala de duminica si nu ceea ce scrie in Biblie. Povestea lui Noe este inclusa in aproape orice text religios. Noe este in Coran. Oameni din toata lumea, chiar si cei din afara religiei, au in mitologia lor potopul. In ochii mei, Noe este doar un om obisnuit, care pe masura ce incepe sa inteleaga povara majora a misiunii ce i-a fost incredintata, incepe sa se incline sub greutatea ei”, a mai explicat actorul.

Crowe a mentionat si ca se astepta ca filmul sa fie privit cu dezaprobare, intr-o oarecare masura, in mediile religioase, insa nu se astepta ca islamistii sa il interzica. Productia, ce-i mai are in distributie pe Jennifer Connelly, Emma Watson si Anthony Hopkins, a avut un buget de 100 de milioane de dolari.

Faptul ca filmul este, din punct de vedere vizual uimitor, este evident chiar din trailerele realizate pentru prezentarea acestuia. Vezi mai jos.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.