Filmul SON OF SAUL, in care joaca romanul Levente Molnar, a castigat premiul OSCAR 2016 pentru cel mai bun film strain

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 29, 2016 09:33

Filmul SON OF SAUL, in care joaca romanul Levente Molnar, a castigat premiul OSCAR 2016 pentru cel mai bun film strain

OSCAR 2016. FIlmul ”Son of Saul” (Ungaria), in care joaca si actorul roman Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ”Cel mai bun film intr-o limba straina”. In mijlocul dramei desfasurate in 1944 la Auschwitz, un prizonier ce este obligat sa incinereze cadavrele celor ca el, incearca sa salveze corpul unui baiat pentru a fi inmormantat cum se cuvine.

Filmul “Son of Saul” este regizat de László Nemes, care a semnat si scenariul alaturi de Clara Royer.
A facut autostopul pana in Harghita ca sa fie actor, acum joaca intr-un film nominalizat la Oscar. Interviu cu Levente Molnar

Levente Molnar, despre filmul “Son of Saul”

Levente Molnar a spus ca, artistic, lucrul la acest film a reprezentat pentru el o perioada extraordinara. “A fost o experienta de munca foarte buna. Doresc tuturor colegilor actori sa li se intample ce mi s-a intamplat mie. A fost o munca bine pregatita, foarte focusata, foarte concentrata. A insemnat tot ce poate sa aiba cuvantul ‘munca’ pozitiv”, a declarat actorul pentru Agerpres.

Citeste si: Leonardo DiCaprio a castigat premiul OSCAR 2016 pentru cel mai bun actor

CASTIGATORI OSCAR 2016. Spotlight a luat marele trofeu, Leonardo DiCaprio – Cel mai bun actor

El a spus ca regreta ca propunerea Romaniei la categoria “cel mai bun film intr-o limba straina” nu a primit o nominalizare. “Imi pare foarte rau ca filmul domnului Radu Jude, ‘Aferim’, nu a avut aceasta sansa anul acesta. Era un film care merita”, a spus el.

Filmul “Son of Saul” va rula in cinematografele romanesti incepand din 11 martie, iar Levente Molnar spune ca isi doreste ca aceasta productie sa creeze dialog.

“Mi-as dori foarte mult sa vedem acest film si sa discutam foarte mult dupa vizionarea lui. Nu este un film usor de vazut, este un film care merita discutat”, a adaugat actorul.

Sursa: Pro TV

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.