Filme

Filmul Stejar – Extrema Urgenta, realizat din ordinul PCR, difuzat de TVR in aceasta seara

Filmul „Stejar – Extrema Urgenta”, realizat din ordinul Partidului Comunist Roman (PCR), este difuzat de TVR in aceasta seara, de la ora 23.20., la 27 de ani de la prabusirea comunismului.  Grigore Cartianu a reactionat critic fata de difuzarea acestui film de postul public de televiziune si arunca vina pe sefa TVR, Irina Radu.

„Filmul mistifică istoria într-un mod ordinar, atribuind comuniștilor un rol decisiv în lovitura de stat de la 23 august 1944. TVR nu s-a sinchisit să organizeze o dezbatere pe marginea evenimentului și a filmului. Difuzează filmul și atât (de la ora 23.20, pe TVR 1), contribuind o dată în plus la falsificarea istoriei. De ce să nu fie spălate pe creier și generațiile tinere, dacă se poate?!”, sustine Grigore Cartianu in postarea sa pe Facebook, pe care o redam integral mai jos.

„La aproape 27 de ani de la prăbușirea oficială a comunismului, TVR continuă să promoveze filmele de propagandă comunistă. Televiziunea publică, păstorită de PSD-ista Irina Radu, a găsit de cuviință că ziua de 23 august trebuie marcată prin difuzarea filmului „Stejar, extremă urgență”, realizat din ordinul PCR pentru aniversarea (în 1974) a 30 de ani de la „marea insurecție armată antifascistă și antiimperialistă”.

Filmul mistifică istoria într-un mod ordinar, atribuind comuniștilor un rol decisiv în lovitura de stat de la 23 august 1944.

Inginerul Comșa, personajul super-pozitiv din film, este în realitate Emil Bodnăraș (nume de cod: inginerul Ceaușu), cetățean și spion sovietic. Acesta avea misiunea ca, după lovitura de stat negociată de Iuliu Maniu, pregătită de Grigore Niculescu-Buzești și realizată de Regele Mihai, să-l preia pe mareșalul Antonescu, să-l ascundă într-o casă conspirativă a comuniștilor și să-l ducă în URSS.

TVR nu s-a sinchisit să organizeze o dezbatere pe marginea evenimentului și a filmului. Difuzează filmul și atât (de la ora 23.20, pe TVR 1), contribuind o dată în plus la falsificarea istoriei. De ce să nu fie spălate pe creier și generațiile tinere, dacă se poate?!”, sustine Grigore Cartianu. 

Stiri pe aceeasi tema

Iti plac filmele de groaza? Nu rata Dracula Film Festival, un eveniment cu filme horror, vrajitorie si barbarian folk metal

Delia Ion

Serialul Dallas a mai pierdut un actor! Ken Kercheval, cel care l-a interpretat pe Cliff Barnes, a murit la varsta de 83 de ani

Cristiana Petrariu Bota

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 21 REZUMAT, 3 FEBRUARIE 2015. Sila si Boran, pusi din nou la incercare

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult