Externe

Finantarea educatiei din Marea Britanie, in discursul Reginei din Parlamentul de la Londra

MAREA BRITANIE – O noua sesiune a Parlamentului de la Londra a fost deschisa si marcata formal, joi, prin discursul Reginei Elisabeta a II-a. Brexitul pus in aplicare la 31 ianuarie 2020 se numara printre prioritatile anuntate in legislativul britanic, cu referire inclusiv la sistemul australian de imigratie bazat pe puncte, dar conservatorii evoca si finantarea suplimentara a NHS si a educatiei.

Raspunzand la anuntul guvernului privind finantarea educatiei din discursul reginei, Cllr Judith Blake, presedintele Consiliului pentru copii si tineri, a declarat:

„Toti copiii trebuie sa aiba acces la cea mai buna educatie. Anuntul guvernului prevede cresterea bugetelor scolilor cu 7,1 miliarde de lire sterline suma care va fi o gura de oxigen pana in 2023. De asemenea, se va directiona suma de 780 de milioane de lire sterline catre bugetele de nevoi urgente ale autoritatilor locale pentru suportul si ingrijirea copiilor si tinerilor cu nevoi speciale. Este o veste buna”.

„Primariile si guvernul trebuie sa lucreze impreuna si sa profite de pozitia autoritatilor in comunitate, astfel incat sa conlucreze strans cu toate scolile. Autoritatile locale se vor putea asigura ca finantarea este distribuita in mod echitabil in acord cu nevoile si prioritatile locale”, a adaugat el.

„Imputernicind administratia locala sa aiba rolul de lider in luarea unor decizii privind institutiile de invatamant si pastrand o anumita flexibilitate pentru a conveni cu scolile o formula de finantare locala, acest lucru va produce cele mai bune rezultate atat pentru scoli, cat si pentru elevi”.

Kevin Courtney, secretar general al Uniunii Nationale a Educatiei, a declarat:

„Noul guvern al lui Boris Johnson are ocazia ca in discursul reginei sa indrepte greselile guvernelor de pana acum  conduse de conservatori. Promisiunile facute in timpul campaniei electorale privind finantarea educatiei trebuie respectate. Ar fi un inceput, dar nu suficient pentru a „nivela” si a asigura un sistem de invatamant mai bun. Primul ministru trebuie sa fie constient ca nu toti profesorii vor sa ramana la locul de munca. Drept urmare, avem 420.000 de elevi in plus fata de 2015, dar exista 3.500 de profesori mai putini care sa-i invete”, a subliniat el.

Iti recomandam si: Discursul Reginei Elisabeta a II-a in noul Parlament al Marii Britanii. Boris Johnson are mesaje diferite pentru eurosceptici si proeuropeni. UPDATE

Stiri pe aceeasi tema

Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud ar fi ajuns in Franta prin Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lira sterlina, in cadere libera! Panicati, investitorii cauta refugiu in active sigure

Cristiana Petrariu Bota

Alerta la Londra. Podurile Westminster si Waterloo au fost inchise la o ora de varf

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult