Propunere pentru modificarea Legii societatilor nr. 31/1990. Se doreste simplificarea infiintarii firmelor si a schimbarilor de sedii
Economie

Firmele acceptate in Start-Up Nation semneaza primele contracte de finantare

Firmele acceptate in cadrul programului Start-Up Nation semneaza primele contracte de finantare. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei.

Ministrul pentru IMM-uri, Ilan Laufer, a declarat, la Antena 3, că sunt bani pentru programul start-up nation, mentionand ca perioada de evaluare presupune ca se semnează acordurile de finanțare.

„Atunci când discutăm despre un proiect de o asemenea anvergură este normal să existe și critici. Lucrul acesta nu mă deranjează. Ceea ce mă interesează este buna desfășurare și buna implementare a proiectului, raportat la resursele de care dispunem. Proiectul este un proiect deosebit. (…) În clipa asta și în conformitate cu procedura, suntem încă în perioada de evaluare, ceea ce înseamnă că se semnează acordurile de finanțare. Am ajuns undeva la cifra de 5 mii. Noi trebuie să ajungem până undeva la cifra de 9000”, a spus Ilan Laufer.

Întrebat dacă cele 9 mii de proiecte sunt finanțate din bugetul care există acum sau din bani viitori, Laufer a declarat că „și, și”.

La nivelul Capitalei s-au depus 2926 de proiecte, la nivelul judetului Cluj au fost depuse 2.289 proiecte, din care 1.250 vor primi finantarea de circa 44.000 euro, iar la nivelul judetului Iasi au fost depuse 800 planuri de afaceri din care 700 sunt eligibile si au sanse la finantare.

La nivel national, proiectele care au atins 100 puncte sunt in cazul a 3.983 planuri de afaceri, cele cu 95 puncte in cazul a 4.566 planuri de afaceri, iar cu 90 puncte au fost depuse 4.684 planuri de afaceri. Ca numar de proiecte depuse, Iasul se afla pe locul 5, dupa zona Bucuresti – 2.926. In Cluj sunt 2.289 de proiecte, Timis – 885 si Ilfov – 830.

Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei. In Moldova, cele mai multe planuri de afaceri au fost pe productie si domeniul IT, din care amintim: productie de software, ateliere de croitorie si confectii, ateliere de prelucrarea materialului lemnos, ateliere de fabricarea pâinii, ateliere de patiserie si cofetarie, dar se regasesc si multe idei pe industrii creative.

Stiri pe aceeasi tema

Pretul la gaze creste cu 5,83% pentru clientii casnici, dupa ce Ministerul de Finante a plafonat preturile la producatori. Specialist: Urmarile economice vor fi grave

Ioana Badulescu

Fonduri europene pentru tinerii care vor sa se instaleze la tara

Cristiana Petrariu Bota

ANAF are o noua conducere, care promite reducerea numarului de declaratii fiscale si informatizarea sistemului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult