0.1 C
România
27 noiembrie 2021
Propunere pentru modificarea Legii societatilor nr. 31/1990. Se doreste simplificarea infiintarii firmelor si a schimbarilor de sedii
Economie

Firmele acceptate in Start-Up Nation semneaza primele contracte de finantare

Firmele acceptate in cadrul programului Start-Up Nation semneaza primele contracte de finantare. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei.

Ministrul pentru IMM-uri, Ilan Laufer, a declarat, la Antena 3, că sunt bani pentru programul start-up nation, mentionand ca perioada de evaluare presupune ca se semnează acordurile de finanțare.

„Atunci când discutăm despre un proiect de o asemenea anvergură este normal să existe și critici. Lucrul acesta nu mă deranjează. Ceea ce mă interesează este buna desfășurare și buna implementare a proiectului, raportat la resursele de care dispunem. Proiectul este un proiect deosebit. (…) În clipa asta și în conformitate cu procedura, suntem încă în perioada de evaluare, ceea ce înseamnă că se semnează acordurile de finanțare. Am ajuns undeva la cifra de 5 mii. Noi trebuie să ajungem până undeva la cifra de 9000”, a spus Ilan Laufer.

Întrebat dacă cele 9 mii de proiecte sunt finanțate din bugetul care există acum sau din bani viitori, Laufer a declarat că „și, și”.

La nivelul Capitalei s-au depus 2926 de proiecte, la nivelul judetului Cluj au fost depuse 2.289 proiecte, din care 1.250 vor primi finantarea de circa 44.000 euro, iar la nivelul judetului Iasi au fost depuse 800 planuri de afaceri din care 700 sunt eligibile si au sanse la finantare.

La nivel national, proiectele care au atins 100 puncte sunt in cazul a 3.983 planuri de afaceri, cele cu 95 puncte in cazul a 4.566 planuri de afaceri, iar cu 90 puncte au fost depuse 4.684 planuri de afaceri. Ca numar de proiecte depuse, Iasul se afla pe locul 5, dupa zona Bucuresti – 2.926. In Cluj sunt 2.289 de proiecte, Timis – 885 si Ilfov – 830.

Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei. In Moldova, cele mai multe planuri de afaceri au fost pe productie si domeniul IT, din care amintim: productie de software, ateliere de croitorie si confectii, ateliere de prelucrarea materialului lemnos, ateliere de fabricarea pâinii, ateliere de patiserie si cofetarie, dar se regasesc si multe idei pe industrii creative.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF va publica pe site circularele interne referitoare la procedurile de lucru si la modalitatile de aplicare a legii

Cristiana Petrariu Bota

Impozit pe pariurile online, prevede noul Cod Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA PREVENTIEI 2017. De cand intra in vigoare prevederile din Legea preventiei si ce nereguli se incadreaza la Avertisment

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult