Companiile din IT vor majora salariile brute, pentru ca altfel le vor pleca angajatii
Economie

Firmele vor fi obligate sa aiba un departament care sa gestioneze plangerile angajatilor

Firmele si institutiile publice cu cel putin 50 de angajati vor fi obligate sa aiba un departament special care va gestiona plangerile salariatilor. Decizia a fost luata luni de Consiliului Uniunii Europene si obliga firmele respective sa organizeze astfel de departamente, unde angajatii pot raporta neregulile interne.

Masura reglementeaza avertizorii de integritate, asa cum este denumirea oficiala si face referire la acei angajati care trag, de fapt, semnalul de alarma asurpa unor practici incorecte.

Companiile sunt obligate sa le protejeze identitatea acelor salariati si sa se asigure ca nu vor suferi consecinte. Directiva a fost propusa de Comisia Europeana dupa scandaluri ca Dieselgate si Cambridge Analytica, pornite de la plangeri facute de cineva din interiorul companiilor.

Este o directiva relevanta pentru Romania, poate aduce modificari, dar poate schimba si jocul la intreprinderile de stat. Noul act legislativ se va aplica tuturor institutiilor administratiei de stat si regionale cu peste 10.000 de locuitori., inclusiv din ministere si primarii.

 

 

 

Related posts

CODUL FISCAL 2016, MODIFICARI. Reducerea TVA si doua scutiri de impozit, printre noutatile din Codul Fiscal

Bogdan

Benzina mai ieftina la Petrom in acest weekend

Lucy Ionesco

Firme cu angajati part-time vor plati contributii mai mari la stat. Masura se va aplica cu veniturile aferente lunii august 2017

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult