Primaria Sector 6 - Achitarea integrala a impozitelor locale se poate face inclusiv luni, 2 aprilie 2018, cu bonificatia de 10%
Economie

Firmele vor fi obligate sa plateasca contributia pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim pentru toti salariatii. Guvernul Tudose anunta taxe si impozite noi

Noul program de guvernare depus in Parlament de guvernul Tudose introduce noi taxe si impozite: contributia de solidaritate, taxa pe produsele nocive sau impozitul suplimentar pe resurse naturale. Documentul Tudose elimina impozitul pe dividende, in timp ce impozitul pe venit scade la 10%, iar firmele vor fi obligate sa plateasca contributia pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim pentru toti salariatii. 

Potrivit noului program de guvernare, de la 1 ianuarie 2018 se va introduce o „contributie de solidaritate”, urmeaza sa fie anuntate detalii despre categoriile de platitori. Cel mai probabil va fi o taxa platita de angajatii cu salarii mari.

Documentul mai prevede ca produsele cu impact negativ „major” asupra sanatatii vor fi taxate suplimentar, iar scaderea TVA de la 19% la 18% se amana cu un an, pana in 2019.

Pentru a suplimenta bugetul, Guvernul Tudose va mari cu cel putin 20% impozitul pe profitul obtinut din extractia de resurse naturale care nu sunt prelucrate in Romania, prin adoptarea noii legi a redeventelor, cel tarziu, la sfarsitul anului 2017.

De interes: Impozitul pe profit va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor de la 1 ianuarie 2018

In programul de guvernare este prevazuta si schimbarea mecanismului de colectare a TVA, prin introducerea metodei split payment de la 1 septembrie.

Firmele vor fi obligate sa plateasca contributia pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim pentru toti salariatii, inclusiv pentru cei cu timp partial de lucru si cei cu plata in acord.

La capitolul reduceri de taxe si impozite, guvernul PSD-ALDE anunta reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10% si a contributiilor de la 39,25% la 35%, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Guvernul Tudose propune si eliminarea impozitului pe terenul agricol, concomitent cu dublarea impozitului pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv. Tot de anul viitor e promisa eliminarea impozitului pentru tractoare si utilaje agricole.

Totoata, Guvernul vrea sa elimine total impozitul pe dividende incepand cu 1 ianuarie 2018.

Citeste si: LEGEA PREVENTIEI 2017. De cand intra in vigoare prevederile din Legea preventiei si ce nereguli se incadreaza la Avertisment

Stiri pe aceeasi tema

Curs valutar pentru vineri, 20 septembrie 2019. Euro isi continua cresterea pe seama instabilitatii politice

Cristiana Petrariu Bota

Legea darii in plata, adoptata de deputati. Daniel Zamfir, initiator: Le-am multumit colegilor pentru vot, in numele a peste 800.000 de familii

Cristiana Petrariu Bota

Splitarea de TVA va fi obligatorie doar pentru companiile care lucreaza cu Statul

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult