DNA
Social

Florentina Mirica este primul candidat la sefia DNA. Astazi este ultima pentru depunerea candidaturilor pentru functia de procuror sef al Directiei Anticoruptie

Florentina Mirică este primul procuror care şi-a depus candidatura la şefia DNA. Luni, 23 iulie, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, la Ministerul Justiţiei, pentru a intra în concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

Potrivit unor surse, Florentina Mirică este primul procuror care şi-a depus candidatura la şefia DNA.

După revocarea Laurei Codruța Kovesi, ministerul Justiției a anunțat că selecţia pentru propunerea de procuror-şef al DNA se va desfăşura în perioada 9 – 30 iulie 2018, iar procurorii pot depune cereri de înscriere până la data de 23 iulie.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 iulie, urmând ca în perioada 25 – 27 iulie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 30 iulie, mai menționa ministerul.

Florentina Mirică este considerată o apropiată a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ea a anchetat dosare grele în DNA, printre care cel al lui Gabriel Oprea, dar şi cel al fostului şef al ‘Doi şi-un sfert’, Petre Tobă. De asemenea, Florentina Mirică a anchetat marile dosare în care au fost judecaţi judecători sau procurori de renume, potrivit ştiripesurse.

Procurorul Florentina Mirică a avut o evoluţie spectaculoasă în carieră după ce l-a turnat’ pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, cu care era coleg. Mai întâi a făcut o vizită de curtoazie la DNA, unde a povestit tot ce ştia despre şeful său, Nelu Carpen, care ulterior a fost arestat împreună cu doi avocaţi. Pe atunci, la şefia DNA se afla însuşi Daniel Morar.

Ulterior, procurorul General al României a detaşat-o pe Florentina Mirică la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Apoi, odată rezolvată speţa cu Carpen, Daniel Morar i-a cerut procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi, să o detaşeze pe Florentina Mirică tocmai la structura centrală a DNA. Dar Kovesi a răsplătit-o din nou, numind-o în fruntea serviciului de combatere a corupţiei în rândul magistraţilor.

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis. Pe 11 iulie, CSM a decis ca fosta şefă DNA să se întoarcă la DIICOT Sibiu, ca procuror. În aceeaşi zi, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat că Laura Codruţa Kovesi a fost delegată la Parchetul General, timp de şase luni, la Serviciul de îndrumare şi control din Parchetul General, pentru îndeplinirea sarcinilor privind strategia naţională anticorupţie.

Stiri pe aceeasi tema

Astra Giurgiu a invins pe FC Vaslui si este liderul detasat al Ligii 1

Bogdan

NOUA LEGE A ADOPTIEI. Deputatii au votat proceduri mai simple pentru adoptie

Cristiana Petrariu Bota

Alexandra Furnea: Fiecare smulge din Colectiv ce ii convine, fara sa realizeze ca mutileaza tragedia unor tineri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult