Life

Flori care durează aproape o veșnicie

Florile ne înfrumusețează locuința, dându-i culoare, un aspect proaspăt și curat, dar și mirosuri speciale. Din păcate, pe cât de tare ne bucurăm atunci când primim un buchet minunat, pe atât de tare ne întristăm atunci când e nevoie să îl aruncăm după ce se usucă. Însă, procesul de criogenare a făcut posibilă prelungirea duratei de viață a florilor astfel încât ne putem bucura de ele pentru mai mult timp.

Chiar dacă vorbim despre buchete sau chiar despre ghivece, nicio plantă sau floare nu este nemuritoare, așa că mai devreme sau mai târziu ne întristează pierderea lor.

Totuși, există anumite flori criogenate sau uscate într-un mod special cu scopul de a rezista o perioadă lungă pentru a ne bucura cât mai mult timp de ele. Pe acestea le găsim în florării și pot rezista chiar și ani în șir fără să se deterioreze. Ele se pot folosi pentru a realiza o varietate de produse care să dureze aproape o veșnicie. Ce fel de aranjamente putem să realizăm cu aceste flori?

Buchetul de mireasă

Cu toate ne dorim să păstrăm veșnic amintirea celei mai frumoase zile din viața noastră, cu atât mai mult amintirea rochiei și a buchetului. Dacă pentru a păstra rochia de mireasă intactă nu este nevoie să depunem prea mult efort, cu florile din buchet este ceva mai dificil. O posibilă soluție este utilizarea florilor criogenate pentru că din acestea putem realiza și buchete de mireasă care arată uimitor și care rămân colorate foarte mult timp, atunci când sunt păstrate în condiții optime.

Lumânările pentru evenimente

De cele mai multe ori, lumânările pentru evenimente precum nunți și botezuri sunt decorate cu flori și plante naturale. Totuși, cu timpul florile se ofilesc, deși lumânările rămân intacte, oferind o imagine dezolantă. Soluția nu stă întotdeauna în alegerea unor decoruri artificiale sau în îndepărtarea florilor după ce se ofilesc. Pentru aceste produse putem opta pentru decoruri din flori uscate sau criogenate pentru a păstra culoarea și aspectul lumânărilor acestora speciale ani la rând.

Obiectele decorative

Fie că vorbim despre aranjamente decorative în diverse forme și mărimi sau despre tablouri naturale care să înfrumusețeze aspectul încăperii, ambele pot fi realizate din aceste flori care să dureze veșnic. În acest mod se pot folosi plante speciale și licheni pentru a crea obiecte decorative speciale și unice. Tablourile pot întruchipa diverse forme și obiecte, iar aranjamentele pot fi așezate în orice parte a casei. De asemenea, se pot realiza o multitudine de alte obiecte precum oglinzi decorate cu flori criogenate pentru baie, dressing sau dormitor, ceasuri de perete sau chiar măsuțe de cafea cu flori sub sticlă. Toate acestea vor oferi un aspect estetic special încăperii și vor părea mereu vii.

Aranjamentele pentru evenimente

Tot cu aceste flori magice putem să creăm și aranjamente pentru evenimente care să fie în același ton cu tematica nunții, botezului sau aniversării la care vor lua parte. Această opțiune este una foarte bună în special pentru cei care dețin săli de evenimente sau restaurante și care includ în preț și decorarea locației pentru că aceleași aranjamente naturale pot fi folosite o perioadă foarte lungă de timp și la multe evenimente care vor avea loc în aceeași încăpere. De asemenea, aceasta este o variantă optimă și pentru mirii care doresc să își decoreze singuri sala de evenimente într-un mod inedit și natural.

Buchetele de flori

Dacă ne place să avem întotdeauna un buchet în vaza de flori din sufragerie sau din dormitor, putem să optăm pentru buchete de flori criogenate, întrucât acestea au durată lungă de viață, economisind astfel o sumă considerabilă de bani, dar și timp pe care îl pierdeam cu drumurile până la florării. Pentru diversitate, putem alege două sau mai multe buchete de flori pe care să le schimbăm periodic. De asemenea, putem să alegem combinațiile de culori care ne fascinează cel mai mult sau care se potrivesc cel mai bine cu încăperea în care vor locui.

Dacă ne dorim să optăm pentru acest tip de flori și plante este important, totuși, să știm că pentru a dura aproape o veșnicie au nevoie de condiții speciale de păstrare. Chiar dacă acestea sunt deja uscate sau criogenate, florile au nevoie în general să fie ferite de căldura puternică a soarelui pentru a evita decolorarea, dar și să stea într-un mediu cât mai uscat pentru a prelungi durata de viață a acestora. Este important să ascultăm sfaturile specialistului înainte de a achiziționa un astfel de produs.

Related posts

Pisicile devin de necontrolat la aceasta planta. VIDEO AMUZANT

Lucy Ionesco

AMY PURDY a impresionat o lume intreaga cu povestea ei de viata! VIDEO EMOTIONANT!

Lucy Ionesco

Ruleta online vs ruleta live. Ce să alegi?

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult