Flori Dinu, femeia care stie toate secretele lui Dan Condrea. De ce moartea lui Condrea ii scapa pe toti
Social

Flori Dinu, femeia care stie toate secretele lui Dan Condrea. De ce moartea lui Condrea ii scapa pe toti

Moartea patronului Hexi Pharma a socat intreaga Romanie si putini sunt cei care cred in varianta unui banal accident. Conspiratia mortii lui Dan Condrea capata noi proportii cu fiecare ora care trece de la producerea accidentului, iar in acest moment principalele ipoteze luate in calcul sunt accident, sinucidere sau crima. O alta ipoteza este si cea a unei inscenari. Nu putea exista un final mai exploziv pentru cel mai mare scandal din istoria Romaniei. Povestea crimei HexiPharma s-a terminat cu o moarte, care va avea un impact mai mare decat moartea lui Dumitru Tinu, titreaza cam toata presa din Romania.

Un lucru e clar: moartea lui Dan Condrea a fi analizata, ras-analizata, discutata, urmarita in fel si chip. Si, desigur, necrezuta in intregime aproape niciodata. Nici acum, nici in viitor. Jurnalistul Catalin Tolontan considera ca Flori Dinu, director general in cadrul Hexi Pharma, este cea care detine toate secretele acestui dosar.

Flori Dinu s-a prezentat pe 12 mai, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiata in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale.

“CPS este unul din vehiculele folosite de catre Condrea. Patronul nostru detine mai multe companii off-shore”, spunea, pentru GSP, unul dintre cei mai vechi oameni din Hexi Pharma.

Potrivit sursei, la un moment dat Condrea o insarcinase sa raspunda de off-shore pe Flori Dinu, chimist, director general si semnatara retetelor prin care se fabricau dezinfectantii diluati.

Din mecanismul off-shore al Hexi Pharma ar face parte doua companii de spalat bani care apar si in dosarul Petrom Service, iar traseul banilor era documentat cu acte interne ale companiei, inclusiv plati de la Bank of Cyprus catre megacorporatia BASF.

Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Florin Dinu le știa”, ar fi declarat o sursa din Hexi Pharma, citata de Catalin Tolontan.

Vezi si: Uliana Ochinciuc, sotia lui Dan Condrea, in stare de SOC. FOTO

Ultimele imagini cu Dan Condrea in viata. Patronul Hexi Pharma chiar era in masina facuta praf?

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a dispus, luni, preluarea cauzei privind accidentul rutier in care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Potrivit unui comunicat de presa al PICCJ, dosarul a fost inregistrat initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, avand ca obiect savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

Unul dintre martorii care au depus acte impotriva lui Condrea, inspaimantat dupa accidentul lui Dan Condrea, l-a sunat duminica seara pe procurorul de caz.

Tolontan ridica două întrebări fundamentale pentru clarificarea circumstanțelor morții:

A fost sau nu filat Dan Condrea pe șosea? Este greu de înțeles dacă n-a fost supravegheat de vreme ce știa că va fi audiat luni dimineață! Nu-l filezi cu 12 ore înainte de a ajunge la Parchet, unde urma să fie reținut?! Dan Condrea era un om în stare de orice, ceea ce a fost probat dramatic duminică seară. ”Să facă orice” înseamnă că putea să fugă, să intre cu mașina în Piața Universității sau să-i caute pe cei care urmau să depună mărturie împotriva lui. Unul dintre acești martori care a depus deja acte împotriva lui Condrea era înspăimîntat aseară și a sunat imediat la procurorul de caz. Nu-l filezi pe Condrea în această situație?

În ultimele săptămîni, Gazeta Sporturilor a publicat că Dan Condrea era deprimat, că era însingurat, că cei din firmă îl considerau vinovat pentru ce s-a întîmplat. În același timp, au existat convorbiri ale lui și sms-uri din care se putea deduce posibilitatea sinuciderii. Nici aceste indicii nu au fost sesizate de Parchet vreme de trei săptămîni?!

Vezi si: Victor Ponta: A fost nevoie sa moara oameni ca sa ingropam aceasta uriasa afacere de coruptie. Nu-i asa, domnule presedinte?

Moartea lui Dan Condrea a mobilizat SRI in sedinta in Parlament

VIDEO. Filmul accidentului in care a murit patronul Hexi Pharma

Condrea a intrat în primul copac, dintr-un lung șir de pe șoseaua dreaptă. ”Mașina avea viteză foarte mare”, susține un martor ocular. ”Nu sînt urme de frînă”, au declarat cei ajunși la fața locului.

FLORI DINU SI SECRETELE HEXI PHARMA

În acest moment, unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma, firmă acuzată că a pus la cale o operațiune de diluare a dezinfectanților în peste 300 de spitale și de spălare de bani, rămîne directorul general Flori Dinu.

„De altfel, Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Florin Dinu le știa”, a spus pentru Gazetă o sursă din Hexi Pharma.

„Flori Dinu era cea participa la licitații și-i coordona pe agenții de vînzări. Prin ei circulau banii veniți din străinătate”, a mai spus sursa.

”Flori Dinu nu era o simplă angajată. Puterea ei în firmă era mult mai mare decît cea a unui director. Ea neagă orice legătură recentă cu fabrica și cu diluarea, dar pe rețetele de acum cîțiva ani apare și semnătura ei”, afirmă oamenii care cunosc afacerea Hexi Pharma.

Dan Condrea își ținea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale este CH5704835064767572000 de la Credit Suisse Elveția.

Contul este deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi.

La un moment dat, firmele off-shore le pusese formal pe numele unor angajați, printre care și Flori Dinu, susțin surse din firmă.

Acestea conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. „Și tot din aceste conturi mai luau și protectorii lui Condrea”, susține o sursă care-i cunoaște afacerile, potrivit tolo.ro.

Procurorul general al Romaniei a declarat ca Dan Condrea urma sa fie audiat astazi in dosarul Hexi Pharma si ca puteau fi luate anumite masuri preventive.

Condrea, mortul bun la toate

Nu putea exista un final mai exploziv pentru cel mai mare scandal din istoria României. Povestea crimei HexiPharma s-a terminat cu o moarte, care va avea un impact mai mare decât moartea lui Dumitru Tinu, scrie jurnalistul Catalin Striblea pe striblea.ro.

Va fi analizată, răs-analizată, discutată, urmărită în fel și chip. Și, desigur, necrezută în întregime aproape niciodată. Nici acum, nici în viitor. A fost deajuns să dau o tură de televiziuni și de FB ca să văd următoarele

1. Condrea s-a sinucis. ”Era depresiv în ultimele săptămâni. Era surescitat.” ”Sigur o să apară și biletul de adio.”

2.”Condrea a fost sinucis de partenerii săi, de complicii săi, de cei care l-au protejat.” Modul cel mai sigur ca el să nu vorbească.

Iti recomandam: Condrea a murit! Sinucidere, accident sau crima? Cine cunoaste toate secretele din dosar

Laura Condrea, fosta sotie a lui Dan Condrea, mesaj despre fiica lor si implicarea SRI

3. ”Condrea a dispărut și în locul său se află altcineva.” Nu uitați că persoana găsită în mașină este desfigurată și că doar actele arată că este el.

Adevărul că este scenariul perfect pentru conspirații. Singur, nu poate fi recunoscut. Adăugați elementul ciudat că nu avea măcar un arest la domiciliu care să-l fi obligat să stea în casă. Pentru că astfel, orice incident ar fi fost prevenit.

MOARTEA LUI CONDREA I-A SCAPAT PE TOTI?

Moartea sa nu va fi crezută nici măcar dacă analiza ADN va fi făcută în prezența a o sută de martori. Multă lume nu va crede în autopsie care poate să arate sau nu un infarct, în expertiza tehnică necesară să arate dacă s-a umblat sau nu la mașină.

Una peste alta, Condrea aproape i-a scăpat pe toți. Toți vor da vina pe el. ”Tot ce s-a făcut, s-a făcut la ordin lui”, se va spune. În plus Condrea nu va putea vorbi și nu va spune nimic despre zecile de șpăgi, de contractele dubioase, de zonele unde a întors banii.

Cu el a murit un întreg sistem de complicități care va fi greu de desfăcut. Câțiva dintre marii câștigători cred că au scăpat.

Și aici se va dovedi dacă avem vreo brumă de stat. Pentru că toți cei care au furat cu Condrea trebuie să plătească mai departe. Pentru că statul nu se poate opri aici. Are datoria să vadă tot lanțul infracțional și să-l pună la plată.

Și mai trebuie să facă ceva: un plan care să strângă mizeria din spitale. Pentru că microbii nu pleacă odată cu Condrea, mai scrie jurnalistul Catalin Striblea.

FLORI DINU, DAN CONDREA SI ANCHETA LUI TOLONTAN – DEZVALUIRILE GSP

Reporter GSP: Priviți, vă rugăm, aceste două rețete de producție! Ele arată că THOR și SUPRASEPT s-au produs în concentrație mult mai mică decât în avizul pe care l-ați luat de la Ministerul Sănătății? Sunt documente autentice?
Dan Condrea – De unde le aveți?

– Din interiorul companiei dumneavoastră. De la o sursă.
– Eu nu le-am văzut, că nu văd eu documentele de producție. Eu mă ocup de investiții. Am un director general care se ocupă de bunul mers al firmei și directorul de producție răspunde de restul. Fiecare răspunde pentru ce face. Pentru asta e plătit.

– Documentele sunt semnate de Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma.
– Dacă sunt reale, o fi semnat ca primarul.

– Dacă sunt reale e grav, așa-i?
– Da, așa e. Dar nu cred că sunt reale.

– Nu e formatul dumneavoastră de document?
– L-am recunoscut, parcă, dar e cu antet când îl depunem la avizare.

– Păi, aici nu era pentru exterior, ci pentru uz intern în fabrica dumneavoastră.
– Da, înțeleg. Dar nu cred că e real. Dumneavoastră îl publicați fără să-l verificați?

– Îl verificăm acum cu dumneavoastră. Și o vom suna și pe Flori Dinu. Și așteptăm să comentați, să negați, să spuneți ce credeți. Noi nu stabilim adevărul, noi publicăm ce aflăm după ce vorbim cu toate părțile.
– Și cine stabilește adevărul?

– Justiția, dacă e cazul.
– (se uită lung) Și credeți că dacă livram așa ceva își mai făceau efectul?

– Tocmai asta e, că spitalele sunt pline de bacterii. Sursele spun că se făcea așa ceva de multe ori în fabrică.
– Bun. Să presupunem că astea sînt adevărate. Că a făcut unul o șmecherie. Și ce făcea omul cu substanța activă care rămânea?

– O folosea la următorul lot.
– Nu cred, sincer, nu cred, dar eu sunt patron, întrebați-o pe Flori Dinu! Deși de producție se ocupă directorul de producție.

– O sursă spune că participați la ședințele unde se stabilea rețeta produselor.
– Da, dar numai înainte de avizare sau cînd se modifica rețeta.
– Da, sigur. Am vrea să lămurim tot. De aceea ne-am văzut. Așteptăm de la dumneavoastră o reacție, oricând doriți. O vom suna și pe salariata dumneavoastră, doamna Dinu.
– Salariata mea? E directorul general al firmei.

Dan Condrea se ridică. Se îndepărtează. Lasă 10 lei pe masă, absent, pentru o apă plată pe care nici n-a apucat să o bea, deși discuția a durat aproape o oră și jumătate.

Își dă febril mesaje, în holul gălăgios al mall-ului. Apoi discută lung, lung, la telefon.

Se urcă în mașină și pleacă în trombă. O mașină a redacției îl urmează. Se oprește în fața fabricii Hexi Pharma din Mogoșoaia. Stă în mașină cu telefonul la ureche.

CE SPUNE DIRECTORUL GENERAL CARE A SEMNAT HÂRTIILE

– Bună ziua, doamna Dinu. Tocmai am încheiat o discuție cu patronul dumneavoastră, domnul Condrea.
– Și ce doriți? Eu sunt angajat, nu e firma mea!

– Sunteți director general. Avem două documente semnate de dumneavoastră, care arată niște posibile nereguli în producția a două substanțe dezinfectante. Și dorim să comentați situația.
– Și de unde știți dacă e semnătura mea?

– Păi asta dorim să vă întrebăm. Vi le arătăm.
– Nu pot să ies din casă. Sunt extrem de răcită.

– Vi le trimitem pe mail.
– De ce să le trimiteți? Nu înțeleg ce vreți. (E iritată, aproape că nu poate vorbi de furie).

– Înseamnă că noi n-am fost clari. Există posibilitatea ca anumite substanţe să fi fost produse într-o concentrație mult mai mică decât cea din avizul pe care l-ați luat de la Comisia de Biocide de la Ministerul Sănătății.
– Eu nu sunt șef de producție, nu înțeleg ce vreți. Mor copiii la Pitești și nimeni nu face nimic și dumneavoastră vă ocupați de asta!

– Puteți fi oricît de malițioasă, nu-i nici o problemă. Ne facem datoria să vorbim cu dumneavoastră.
– Da, așa sunt eu. Malițioasă. Sunt bolnavă, răcită, mă auziți cum vorbesc, nu pot ieși din casă! Și azi e și ziua mea de nume.

– Am înțeles, v-am spus că vi le trimitem pe mail. Nu sunteți curioasă să vedeți dacă e posibil așa ceva?!
– Bine, dați-le pe mail. Să știți că m-am săturat să fiu amenințată și șantajată.

– Cine v-a amenințat și șantajat, doamnă?
– Multă lume. Că cică să-mi văd de treabă. Că nu mai e loc pentru producătorii români! Asta e țara în care am ajuns să fiu amenințată de vicepreședintele Casei de Asigurări pentru Sănătate.

– Despre cine e vorba?
– Nu vă spun. V-am dat și eu așa, un exemplu.

– Dacă…
– (Nu mai așteaptă întrebarea) Bine, dom’le, o să rămână doi-trei producători de biocide și noi, ăilalți, gata!

– Dacă primiți mailul, vă rugăm confirmați-ne.
– Bine.

Echipa Gazetei din fața fabricii Hexi Pharma spune că patronul, care ajunse acolo, s-a dus să cumpere flori.

La fabrică apare Flori Dinu, directorul de producție Mihai Leva plus alți oameni. Și un avocat, soțul lui Flori Dinu.
Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, revine cu un telefon ieri, la 17:30, la patru ore după prima discuție. Mai devreme, privea prin geamul fabricii la siluetele întrezărite prin ploaia de afară.

Are un ton cu totul diferit. Ironia a dispărut. Vorbește despre „ancheta internă pe care o vom declanșa luni dimineață” și despre „posibilitatea de a retrage produsele de pe piață”.

– Ați văzut documentele?
– Da și am fost la fabrică pentru a căuta aceste documente. Nu le-am găsit, însă semnătura pare într-adevăr a mea. Dacă am semnat această hârtie, am făcut-o fără să știu ce semnez.

– Cum n-ați știut? Sunteți totuși biochimist.
– Eu am terminat facultatea „la 1900 toamna”, cum se zice, și am făcut un master în management după aceea. Știu tot atâta chimie cât dumneavoastră.

– Dar se putea întâmpla așa ceva?
– Dumneavoastră ne-ați semnalat o problemă, noi vom verifica. Patronul mă amenință că mă dă afară. Trebuie s-o lămurim. E o chestie foarte gravă dacă e reală, e ceva de siguranță națională.

– Haideți să-i spunem de sănătate publică mai bine. Nu vă amintiți nimic?
– Nu-mi amintesc, pe cuvânt. Eu sunt un om de bună credință. Dacă am făcut-o, n-am știut realmente ce semnez. Nu am avut habar de documentul ăsta. Eu semnez 50 de documente pe zi!

– Și chiar n-ați găsit documentul în arhivă?
– Nu. Dar promitem că mâine dimineață la prima oră deschidem o anchetă internă serioasă. Suntem oameni de bună credință, dacă se confirmă, atunci discutăm cu autoritățile, retragem produsele de pe piață, dacă e cazul, vedem cum remediem lucrurile. Trebuie să le lămurim, să vedem ce s-a întâmplat.

Imediat după ce Gazeta le-a arătat rețetele, indiferent unde se aflau în ora, toți șefii firmei s-au întâlnit în camera cu documente de deasupra halei unde se produc cele mai utilizate dezinfectante din toată România

Direct după interviul cu reporterii Gazetei, Dan Alexandru Condrea a ajuns la ora 13:30 în halele Hexi Pharma din Mogoşoaia.

A stat 10 minute în maşina sa, un Porsche Cayenne negru, după care a intrat în clădire. Până seara a plecat doar un sfert de oră pentru a cumpăra flori. Probabil colegei Flori Dinu, care-şi serba onomastica.

Dinu a ajuns la sediu la nici o oră distanţă, cu un Range Rover Evoque roșu. Directorul a venit la 14:30 şi a stat până la 16:00, o oră şi jumătate, întâlnindu-se cu mai mulți angajați ai Hexi Pharma la etajul unu al clădirii.

Condrea a plecat de la fabrică la 18:00, la 4 ore şi jumătate după ce sosise.

Articole asemănătoare

Trenuri blocate in Gara de Nord din Bucuresti. Unele trenuri circula cu intarzieri de peste 60 de minute – UPDATE

Lucy Ionesco

Test de evaluare nationala in istoria invatamantului romanesc 1989 – 2014

Lucy Ionesco

Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate

Ioana Badulescu