Florian Coldea, adjunctul SRI, suspendat din functie si anchetat de o comisie interna. Coldea, chemat la Cotroceni de Iohannis
Breaking News

Florian Coldea, adjunctul SRI, suspendat din functie si anchetat de o comisie interna. Coldea, chemat la Cotroceni de Iohannis

Florian Coldea, adjunctul Serviciului Roman de Informatii (SRI), a fost suspendat din functie si este anchetat de o comisie interna si a fost suspendat din functie. Florian Coldea se afla in centrul unui scandal declansat de fostul deputat Sebastian Ghiţă, disparut de aproape o luna. Totodata, generalul SRI Florian Coldea a fost chemat la Cotroceni de presedintele Romaniei Klaus Iohannis, potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri. 

Numarul doi din SRI, a fost pus la dispozitia directorului general Eduard Hellvig, ca urmare a acuzatiilor aduse de Sebastian Ghita cum ca a avut o relatie de prietenie stransa cu generalul Coldea. La nivelul SRI va fi formata o comisie speciala „de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale”.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale”, se arată într-un comunicat SRI.

„În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea”, se mai arată în document.

Serviciul precizează că a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp.

„Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi, ulterior, adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români”.

Iti recomandam si: Ce ascunde generalul Florian Coldea? Un fost ofiter SRI face DEZVALUIRI INCENDIARE. VIDEO

ADEVARUL DESPRE SRI. Este adevarat ca averea generalului Florian Coldea depaseste 25 de milioane de euro?

Sebastian Ghita face noi dezvaluiri despre sistem si generalul SRI Florian Coldea

Florian Coldea si ministrul Justiei, reclamati la Parchet dupa dezvaluirile unui fost ofiter al SRI

Articole asemănătoare

Bilantul deceselor din cauza COVID-19 in Romania a ajuns la 318. Printre ultimele cazuri, un barbat recent intors din Marea Britanie, fara boli asociate

Lucy Ionesco

Atentat la Nisa, de Ziua Frantei. Ultimul bilant arata 84 de morti si 200 de raniti, printre care si 2 romani

Lucy Ionesco

Autostrada Sibiu – Pitesti prinde contur. A fost atribuita executia sectiunii 4, Tigveni – Curtea de Arges

Teodora Badescu