Florian Dorel Bodog - Noul ministru al Sanatatii este decan la Facultatea de Medicina din Oradea si senator PSD
Politica

Florian Dorel Bodog – Cine este noul ministru al Sanatatii

Florian Dorel Bodog, propunerea PSD pentru Ministerul Sanatatii, este decan la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, cu o ascensiune politica rapida. In varsta de 45 de ani, Florian Dorel Bodog este un medic bihorean care a intrat oficial in politica in 2012, pana atunci detinand, cu sprijinul PSD, mai multe functii, potrivit Agerpres.

Florian Bodog este decan si profesor la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, iar in octombrie anul trecut ministrul Educatiei Mircea Dumitru i-a retras dreptul de a coordona doctorate pe motiv ca are doar doua articole publicate.

Bodog este senator PSD aflat la al doilea mandat dupa ce a fost reales la scrutinul din decembrie 2016. Inainte de a intra oficial in politica, inscriindu-se pe listele USL in 2012, Florian Bodog a ocupat o serie de functii la nivel local care necesita sprijin din partea unui partid.

Astfel, in 2009 Bodog a ajuns director al Spitalului Judetean Bihor, iar un an mai tarziu a fost numit seful Directiei Generale de Sanatate Publica de catre ministrul Sanatatii de la acea vreme Cseke Attila, din Guvernul Boc.

Succesorul lui Cseke, Ritli Ladislau, l-a numit sef de cabinet la inceputul lui 2012 in Guvernul Ungureanu, urmand ca la jumatatea aceluiasi an Bodog sa revina, pentru cateva saptamani, la sefia Directiei Generale de Sanatate Publica in Guvenrul Ponta 1, iar apoi sa fie numit secretar de stat. Presa locala a scris despre doua scandaluri in care ar fi fost implicat Florian Bodog.

Vezi si: Guvernul Grindeanu, prezentat oficial. PSD si ALDE au anuntat ministrii propusi sa formeze noul Executiv

Andreea Pastarnac, propusa ministru pentru Romanii de Pretutindeni. Biografie

Unul dintre acestea vizeaza teza de doctorat a ministrului propus la Sanatate, despre care jurnalistii bihoreni au scris ca ar fi plagiata. Un alt scandal vizeaza finantarea campaniei electorale din 2012 a lui Bodog, presa locala scriind ca mai multe aparitii ale acestuia in media ar fi fost finantate de o firma elvetiana cu afaceri in domeniul sanatatii. Bodog este si profesor universitar si decan al Facultatii de Medicina din Oradea.

In octombrie 2016, ministrul Educatiei Mircea Dumitru i-a retras lui Florian Bodog dreptul de a coordona doctorate, in baza unei decizii a Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), din septembrie 2016, motivata prin faptul ca Florian Bodog are doar doua articole publicate in calitate de autor principal, deci nu indeplineste criteriile necesare pentru a conduce doctorate.

La capitolul avere, Bodog are o casa in Ungaria, peste jumatate de milion de lei in conturi si nicio datorie. Florian Bodog detine, impreuna cu sotia, trei terenuri extravilane in judetul Bihor, cu suprafata totala de 15.653 metri patrati. Are in proprietate si un apartament in Oradea, o casa in Osorhei si o alta casa in localitatea Bihar Ugra din Ungaria, potrivit ultimei sale declaratii de avere, din noiembrie 2016.

Are conturi, depozite bancare si plasamente in fonduri de investitii in valoare de 618.627 lei, 3.037 euro si 545.410 yeni japonezi. De asemenea, detine actiuni la doua firme cu profil farmaceutic, uneia dintre ele acordandu-i un imprumut de 254.675 lei.

La capitolul venituri, Bodog a declarat suma de 74.821 lei din activitatea didactica desfasurata la Universitatea de Medicina din Oradea, 861 lei din activitate didactica – integrare clinica de la Spitalul Clinic Judetean Oradea si 60.126 lei indemnizatie de senator. De asemenea, sotia a obtinut 52.563 lei din activitate didactica la Universitatea din Oradea, iar cei doi copii cate 798 de lei din alocatii.

Stiri pe aceeasi tema

Haralambie Vochitoiu, senator UNPR, suparat ca PNL a cerut o ancheta parlamentara in dosarul politistului Bogdan Gigina

Cristiana Petrariu Bota

Dacian Ciolos si Angela Merkel au sustinut o conferinta de presa comuna la Berlin

Cristiana Petrariu Bota

Codul Penal ar putea fi modificat printr-o lege care sa asigure un proces echitabil

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult