FLORII 2017 - Traditii si superstitii. Ce sa faci in Duminica Floriilor
Social

FLORII 2016. MAI va mobiliza mii de politisti sa supravegheze traficul rutier si manifestarile religioase

Sarbatoarea Floriilor este cunoscuta si sub denumirea de Duminica Stalparilor. De Florii praznuim intrarea Mantuitorului in Ierusalim. Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) promite Sărbătorea de Florii în siguranță! Conform Planului General de asigurare a ordinii și siguranței publice aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, MAI a suplimentat numărul efectivelor care vor acționa la acest sfârșit de săptămână în întreaga țară. Astfel, MAI va mobiliza mii de politisti sa supravegheze traficul rutier si manifestarile religioase.

FLORII 2016. Poliția Română va mobiliza 11.000 de polițiști în plus față de dispozitivul curent, misiunile urmând să se concentreze pe asigurarea fluenței traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, combaterea evaziunii fiscale și a comerțului cu produse contrafăcute, precum și pe menținerea liniștii publice la manifestările religioase ocazionate de sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

La măsurile de asigurare a ordinii publice vor participa și 7.500 de jandarmi. Pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național, sunt pregătiți de intervenție peste 5.000 de pompieri cu peste 1.000 de autospeciale. De asemenea, 500 de inspectori de prevenire sunt angrenați zilele acestea în acțiuni de verificare a unităților economice și a celor de cazare în special în zonele turistice și de pelerinaj.

VREMEA DE FLORII: Prognoza meteo pentru vineri, sambata si duminica

În condițiile în care în această perioadă a anului traficul la frontierele României crește semnificativ, Poliția de Frontieră a dispus măsuri de utilizare la capacitate maximă a tuturor punctelor de trecere a frontierei. Aproximativ 3.000 de polițiști de frontieră vor asigura fluența traficului de persoane și a mijloacelor de transport.

În sprijinul misiunilor operative din aceste zile și pentru asigurarea intervențiilor medicale de urgență, Inspectoratul General de Aviație al MAI are la dispoziție 15 elicoptere în punctele de operare din întreaga țară.

Toate aceste măsuri dispuse de conducerea MAI au ca scop creșterea siguranței cetățeanului și prevenirea faptelor antisociale, astfel încât sărbătorile din aceste zile să nu fie umbrite de evenimente nedorite.

MAI urează tuturor românilor să se bucure în liniște și siguranță de aceste sărbători!

Articole asemănătoare

PRIMA CASA 2015 S-A MODIFICAT DE LA 1 OCTOMBRIE

Lucy Ionesco

REZULTATE LOTO 27 APRILIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Departamentul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov s-a mutat intr-un centru modern, care integreaza Serviciul 112 din Bucuresti Ilfov, ISU Bucuresti Ilfov (Pompierii si medicii SMURD) si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov

Ioana Badulescu