Florin Busuioc, actor si prezentator al rubricii Meteo de la Pro TV, in stare grava la spital. El a fost transferat de la Craiova la Spitalul Fundeni din Bucuresti
Social

Florin Busuioc, actor si prezentator al rubricii Meteo de la Pro TV, in stare grava la spital. El a fost transferat de la Craiova la Spitalul Fundeni din Bucuresti

Florin Busuioc, actor si prezentator al rubricii Meteo de la Pro TV, a fost transferat in coma, marti seara, la Spitalul Judetean Craiova, in urma unui stop cardiorespirator. Astazi, el a fost transferat de la spitalul din Craiova la Spitalul Fundeni din Bucuresti. Inainte de a fi transferat, reprezentatii Spitalului Judetean Craiova au anuntat ca starea de sanatate a lui Florin Busuioc este grava, dar stabila.

Florin Busuioc a fost internat in Clinica de Terapie Intensiva, unde a fost supravegheat de medici reanimatori si cardiologi. In cursul zilei de miercuri, actorul a fost urcat intr-un elicopter SMURD pentru a fi transferat la Bucuresti, la Spitalul Fundeni.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Cristiana Geormaneanu, a declarat ca Florin Busuioc a ajuns la Unitatea de Primire Urgente a unitatii medicale marti seara, in stare grava, in coma, dupa un stop cardiorespirator resuscitat de catre echipajul SMURD, fiind diagnosticat cu infarct miocardic acut.

“In Unitatea de Primiri Urgente a ajuns cu stare grava intubat si ventilat mecanic, cu instabilitate hemodinamica. S-a confirmat diagnosticul de infarct miocardic acut si in paralel cu stabilizarea pacientului a fost mobilizata urgent echipa de cardiologie interventionala pentru continuarea protocolului terapeutic respectiv coronarografie si stentare. S-a luat aceasta decizie de catre managerul spitalului intrucat medicul sef al clinicii de cardiologie nu a putut fi contactat”, a explicat purtatorul de cuvant.

Cristiana Geormaneanu a precizat ca Florin Busuioc fusese acceptat la Institutul CC Iliescu din Bucuresti, dar nu a putut fi transferat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Dupa operatie, el a fost internat in stare grava, dar stabila in Clinica de Terapie Intensiva.

“Desi pacientul fusese acceptat la institutul CC Iliescu din Bucuresti, acesta nu a putut fi transferat aerian din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Interventia s-a desfasurat in Centrul de Cardiologie Interventionala si Cardiochirugie Craiova in timp util, fara incidente, cu succes, ulterior pacientul fiind transferat in clinica de terapie intensiva a spitalului. Pacientul se afla internat in clinica de terapie intensiva in stare grava, dar stabila. Este monitorizat permanent si primeste tratament complex de specialitate, fiind supravegheat de catre medicii reanimatori si cardiologi care au efectuat interventia”, a afirmat Cristiana Geormaneanu.

Purtatorul de cuvant a precizat ca interventia chirurgicala a fost facuta de o echipa formata dintr-un medic primar, unul specialist si un medic rezident.

“A fost vorba de o echipa de specialisti formata din medic primar de cardiologie cu atestat de cardiologie interventionala, un medic specialist cardiologie cu atestat european de electrofiziologie si un medic rezident de ultimul an, cu specialitatea cardiologie.

Primii doi medici sunt angajati ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, medicul rezident va participa la concursul de ocupare de post ca medic specialist dupa ce isi va finaliza rezidentiatul”, a precizat purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Articole asemănătoare

Persoanele cu varsta de pensionare pot cumpara vechime, daca nu au stagiu complet de cotizare

Lucy Ionesco

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna s-a inregistrat la Bucin, judetul Harghita

Lucy Ionesco

Studenta Veronica Matcovici din Iasi a murit in accidentul de autocar din Spania (Tarragona)

Lucy Ionesco