Florin Iordache a reinviat OUG 13, dezincriminand aproape complet abuzul in serviciu
Politica

Florin Iordache sustine ca nu vor fi preluate toate recomandarile Comisiei de la Venetia, precizand ca nu a cerut asistenta acestui for

Presedintele comisiei parlamentare privind legislatia din justitie, Florin Iordache, a declarat la RFI ca este dezamagit de Comisia de la Venetia, pentru ca forul european s-a antepronuntat, fara sa astepte deciziile CCR.

Deputatul PSD Florin Iordache precizeaza ca „sunt practic doua opinii ale Comisiei de la Venetia: o opinie care vizeaza legile justitiei si o opinie care vizeaza Codurile Penal si de Procedura Penala. Asteptam in zilele urmatoare publicarea celor doua rapoarte, pentru ca cel putin in raportul care a vizat legile justitiei au survenit anumite modificari in urma discutiilor, iar in celalalt urmeaza sa asteptam prioritar deciziile CCR”.

Intrebat daca toate recomandarile Comisiei de la Venetia vor fi preluate, parlamentarul a raspuns: „Nu, bineinteles ca nu. Eu am spus si acolo ca spre exemplu o recomandare pe care Comisia de la Venetia a insistat a fost cea cu sectia speciala si am spus ca in nici un caz aceasta recomandare nu poate fi preluata, mai ales acum cand s-a demonstrat ca peste jumatate din magistratii din Romania au avut dosare, aceasta sectie isi dovedeste utilitatea”.

„Nu am cerut asistenta Comisiei de la Venetia”

Florin Iordache a negat ca ar fi cerut in Comisia de la Venetia asistenta din partea acestui for: „Nu. S-a discutat acolo in comisie de faptul ca OUG 92, ultima care reglementa foarte multe din observatiile pe care Comisia de la Venetia le-a facut in vara sa se pronunte si raspunsul dumnealor a fost: a fost timpul foarte scurt, nu ne putem pronunta, daca pe aceste chestiuni se doreste, se poate face o solicitare pentru asistenta, dar repet, aceasta Ordonanta ajunge in Parlament, asta am spus eu acolo si intre timp, putem sa discutam”.

„Prioritar pentru noi sunt deciziile CCR. Asta am spus si acolo, asta va spun si dvs., pentru ca pana la urma, CCR intre obiectivele sale este si acela de a pune in concordanta legislatia Romaniei cu legislatia europeana si cu tratatele la care Romania este parte”, explica deputatul PSD.

„Comisia de la Venetia s-a antepronuntat”

Florin Iordache se arata dezamagit de Comisia de la Venetia: „Am fost dezamagit, pentru ca s-au antepronuntat si am cerut un singur lucru: haideti sa asteptam si deciziile CCR, nu putem asculta numai un singur punct, al dvs., haideti sa vedem si ce spune Curtea si atunci dintre cele doua, pentru ca prioritar pentru noi sunt deciziile CCR, vom alege cea mai buna solutie. S-a vazut ca si in primul raport care a vizat legile justitiei au fost foarte multe greseli, care apoi au fost recunoscute si modificate”.

Intrebat cine ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru bulversarea sistemului judiciar, deputatul PSD a raspuns: „Pai, pana la urma, Parlamentul este singura autoritate in Romania, care poate modifica o lege (…). Pana la urma, legile se fac si se desfac in Parlament, nici o lege nu e perfecta. Atata timp cat avem o opinie, ne-o exprimam aici, in Parlament. Nu cred ca opiniile trebuie exprimate altundeva”.

Va participa PSD la eventualele consultari de la Cotroceni pe tema justitiei? „Nu stiu in acest moment”, a afirmat Florin Iordache.

Ar trebui sa participe? „Repet, nu stiu. Sa vedem cum suna, daca va fi o invitatie din partea presedintelui. Majoritatea cererilor presedintelui la CCR au fost respinse de CCR. Pentru mine important este opinia exprimata de CCR asupra proiectelor de legi, in concordanta si cu legile si tratatele internationale (…). Nu am vazut pana acum o comunicare sau dorinta de comunicare din partea presedintelui. Nu am vazut decat critici din partea presedintelui. Nu este normal sa critici propria tara tocmai la Bruxelles”, considera parlamentarul.

Stiri pe aceeasi tema

Variante de premier avute in vedere de PSD in locul lui Liviu Dragnea

Cristiana Petrariu Bota

Declaratiile lui Recep Tayyp Erdogan la Cotroceni: In Romania ne simtim in casa prietenilor nostri

Cristiana Petrariu Bota

Carmen Iohannis, criticata pentru tinuta purtata la turneul de tenis Pamira Open 2015. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult