Florin Jianu, primul ministru demisionar din Guvernul Grindeanu
Politica

Florin Jianu, primul ministru demisionar din Guvernul Grindeanu

Primul ministru demisionar din Guvernul Grindeanu este inistrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu. Acesta a demisionat, joi dimineata, din guvernul Grindeanu din cauza ordonantei de modificare a Codului penal. Intr-o postare pe Facebook, Florin Jianu a anuntat ca era pregatit sa faca acest lucru inca din noaptea sedintei de Guvern in care s-a adoptat actul normativ de modificare a Codurilor penale, insa a asteptat sperand ca cineva va avea „onoarea de a-si repara eroarea”.

„România nu merită ce i se întamplă acum”, comentează Jianu care şi-a anunţat demisia printr-o postare pe Facebook.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept. Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!”, scrie Florin Jianu pe Facebook.

Iohannis, declaratii de presa la ora 11.00. LIVE TEXT. Ce masuri anunta presedintele

Ministrul susţine că în acest moment este vorba de „un război” pe care îl vrea cât mai repede oprit şi că în „prezenta guvernare sunt oameni care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri”.

„Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă, îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!! Mă gândesc la viitorul ţării mele, ţării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostura şi minciuna. România nu merită ce i se întamplă acum, românii nu merita ce li se întamplă acum!”

„ Am pregătit acest mesaj înca din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însa decizia sperând că gândul bun sau macar presiunea strazii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual, dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îsi repara ,eroarea’ şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au facut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, încheie Jianu.

Scrisoarea lui Grindeanu catre Comisia Europeana ca raspuns la criticile aduse Romaniei

Stiri pe aceeasi tema

OUG 92/2018 pentru modificarea unor acte normative in domeniul justitiei a fost aprobata de Comisia parlamentarapentru legile justitiei

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Ciolos l-a felicitat pe Donald Trump si i-a transmis ca Romania va ramane un aliat de incredere al SUA

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu, despre invitarea in Senat a presedintelui Dumei de stat a Rusiei, Serghei Nariskin

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult