Ciocolata este fara indoiala printre dintre cele mai consumate dulciuri din lume, adorata deopotriva atat de cei mici, cat si de cei mari. Flory Kitchen, o blogerita culinara din Constanta, ne propune un desert cu ciocolata delicios si simplu de pregatit: batoane crocante de ciocolata.
Batonul de ciocolata este un rasfat dulce ideal pentru o gustarica de dupa-amiaza sau, de ce nu, de pus micutilor in pachetelul pentru scoala. Ciocolata aduce un plus de fericire si energie!
Iata ingredientele si modul de preparare:
800 gr ciocolata
200 gr unt
2 linguri ulei de cocos
100 gr merisoare…stafide…ce preferati
100 gr grau expandat
Suplimentar, pentru ambalare, avem nevoie de sfoara si de hartie de copt in care vom infasura batoanele.
Incepem prepararea batoanelor de ciocolata. Topim ciocolata intr-un bol pe baie de abur, amestecand continuu cu atentie sa nu se arda. Incorporam untul topit si uleiul de cocos cu ajutorul unui tel. Amestecam totul foarte bine si adaugam merisoarele pe care le-am hidratat in putin rom. Punem si graul expandat.
Compozitia o turnam intr-o tava cu hartie de copt, nivelam si dam la rece cateva ore.
Portionam in batoane sau cuburi de marimea dorita, infasuram unul din capete cu hartie de copt si le legam cu sfoara. Putem pastra batoanele la frigider intr-o cutie inchisa etans.
Flory Kitchen va doreste pofta buna si nu uitati, gatiti cu pasiune! Mai multe retete gustoase puteti afla abonandu-va la canalul de Youtube Flory Kitchen.