Flory Kitchen va prezinta un desert cu stil: Tort cu ciocolata alba si ceai verde

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 27, 2019 12:13

Flory Kitchen va prezinta un desert cu stil: Tort cu ciocolata alba si ceai verde

Astazi pregatim o reteta speciala in bucataria Flory Kitchen: tort cu ciocolata alba si ceai verde. Cu totii stim ca ceaiul verde are o multime de beneficii, prin resursele de antioxidanti, iar aceasta aroma minunata poate fi folosita si pentru prajituri. Tortul cu ciocolata alba si ceai matcha va deveni cu siguranta desertul d-vs favorit!

Matcha sau pudra de ceai verde este obtinuta prin macinarea frunzelor de ceai verde, isi are originea in China, insa cea mai mare parte a productiei de ceai matcha provine din Japonia. De o culoare vibranta, pudra de Matcha este  folosita atat pentru ceaiuri, cat si pentru a prepara budinci, cocktail-uri, latte-uri si tot felul de deserturi delicioase.

Flory Dobre Burlacu, o bloggerita din Constanta pasionata de arta culinara, va prezinta reteta de tort cu ciocolata alba si ceai verde.

Ingrediente pentru blat:

– 150 gr biscuiti cu cacao
– 100 gr unt topit

Ingrediente pentru crema ganache cu matcha:

– 150 gr ciocolata alba
– 80 ml frisca lichida
– 2 gr pudra matcha
– 100 ml frisca
– 1 plic gelatiana
– 20 ml apa rece

Ingrediente pentru crema ganache de ciocolata alba:

– 150 gr ciocolata alba
– 100 ml frisca lichida
– 100 ml frisca lichida
– 1 plic gelatiana
– 20 ml apa rece

Recomandarea HotWeek.ro: Sa gatim cu Flory Kitchen: Fructe de mare la cuptor, un deliciu usor si savuros in plin sezon estival 

Pentru inceput pregatim crusta care va constitui blatul tortului. Biscuitii se faramiteaza intr-un robot de bucatarie, se adauga untul topit si se amesteca astfel incat sa obtinem un aluat nisipos. Aluatul se aseaza intr-o forma cu diametrul de 15-18 cm tasand bine si se da la frigider pentru aproximativ 30 minute, timp in care pregatim ganache-ul.

Pentru ganache-ul cu matcha, se pune ciocolata maruntita intr-un vas, se adauga 80 ml de frisca si impreuna se topesc la foc mic. Gelatina se hidrateaza in apa rece si se incorporeaza in amestecul de ciocolata. In aceasta compozitie se cerne pudra de ceai. Se amesteca bine si se lasa la racit, timp in care se mixeaza restul de frisca (100 ml). Peste frisca spumata se toarna amestecul de ciocolata si se aseaza peste crusta de biscuiti. Se da la frigider pentru circa o ora, pana se intareste.

Ganache-ul de ciocolata alba se prepara la fel ca crema anterioara, apoi se toarna peste stratul cu matcha si se da la rece tot pentru un ceas.

Dupa ce s-a intarit putem decora tortul dupa preferinta. Flory Kitchen a folosit 100 ml frisca in care a dizolvat pudra de ceai, a mixat-o si apoi a decorat suprafata tortului. La final a pudrat pudra de ceai.

Va prezentam mai jos reteta video direct din bucataria talentatei constantence. Mai multe retete delicioase puteti urmari abanandu-va la canalul de Youtube Flory Kitchen sau accesand site-ul florykitchen.ro.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.