Flying-V, avionul viitorului, a avut primul zbor de test. A fost un succes, a anuntat echipa KLM. VIDEO
IT/Stiinta VIDEO

Flying-V, avionul viitorului, a avut primul zbor de test. A fost un succes, a anuntat echipa KLM. VIDEO

Modelul la scara redusa al Flying-V – aeronava eficienta energetic a viitorului – a zburat pentru prima data. In urma cu un an si jumatate, KLM si TU Delft au anuntat ca vor proiecta Flying-V, un concept de zbor inovator, iar dupa teste extinse in tunele aerodinamice si la sol modelul a fost finalizat. Reprezentantii companiei KLM Royal Dutch Airlines anunta ca primul zbor de test a fost un real succes.

Luna trecuta, o echipa de cercetatori, ingineri si un pilot de drona de la TU Delft au calatorit la o baza aeriana din Germania pentru a efectua primul zbor de incercare.„Am fost foarte curiosi cu privire la caracteristicile de zbor ale Flying-V. Designul aeronavei se integreaza perfect in initiativa noastra Fly Responsilly, care reprezinta toate eforturile noastre de sustenabilitate. Dorim un viitor sustenabil pentru aviatie si inovatia face parte din acest proces.

KLM a fost printre primele trei cele mai sustenabile companii aeriene la nivel mondial in Dow Jones Sustainability Index pentru multi ani la rand. Dorim sa continuam cu aceste demersuri in viitor. Prin urmare, suntem foarte mandri ca am reusit sa realizam acest lucru impreuna intr-o perioada atat de scurta de timp”, a declarat Pieter Elbers, Presedinte si CEO al KLM.

Flying-V cuprinde o abordare cu totul diferita a designului aeronavelor, pentru sustinerea unui zbor sustenabil pe distante lungi in viitor. Designul aeronavei integreaza cabina pasagerilor, cala de marfa si rezervoarele de combustibil in aripi, creand o forma spectaculoasa in V. Conform calculelor, forma aerodinamica imbunatatita si greutatea redusa a aeronavei vor reduce consumul de combustibil cu 20% in comparatie cu cea mai avansata aeronava de astazi.

Proiectul se desfasoara in colaborare cu mai multi parteneri, inclusiv Airbus.

KLM a prezentat macheta aeronavei pentru prima data in timpul aniversarii de 100 de ani a companiei, in octombrie 2019. Mai multi parteneri sunt acum implicati in proiect, inclusiv producatorul Airbus.

„Nu putem transforma sectorul aviatiei intr-unul sustenabil pe cont propriu, de aceea este important sa lucram impreuna pentru un viitor mai responsabil. Colaborarea cu partenerii nostri si schimbul de cunostinte va aduce schimbari reale industriei aeronautice. De aceea vom dezvolta in continuare conceptul Flying-V cu toti partenerii. Urmatorul pas va fi de a zbura Flying V pe combustibil sustenabil”, a comunicat Pieter Elbers, Presedinte si CEO KLM.

 

Stiri pe aceeasi tema

Abonamente Orange, schimbare importanta in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Cambridge Analytica se inchide, dupa scandalul privind folosirii ilegale a datelor Facebook in campania alegerilor din SUA si in cea pro Brexit

Ioana Badulescu

Cioara, cea mai inteligenta pasare din lume. VIDEO. Ciorile se claseaza imediat dupa oameni la capitolul inteligenta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult