FMI si Guvernul au cazut de ACORD. Detalii de la negocieri
Economie

FMI si Guvernul au cazut de ACORD. Detalii de la negocieri

Reprezentantii Guvernului Romaniei si cei ai Fondului Monetar International (FMI) ar fi cazut de acord, luni, asupra unui deficit bugetar de 1,4%, transmit surse pentru HotWeek.ro. Oficialii guvernamentali si creditorii internationali se afla si la aceasta ora la negocieri, discutiile de astazi fiind decisive.

Guvernul Romaniei si FMI ar fi cazut de acord in cele din urma asupra unui deficit bugetar de 1,4%, insa surse prezente la discutii au declarat ca partea romana incearca sa obtina o tinta mai mare. Ramane de vazut daca va fi posibil.

„Luni, marti cel tarziu, se vor finaliza negocierile cu partanerii internationali, Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, pe liniile principale anuntate, si anume un buget pe 2015 care sa prevada foarte clar ca nu se adauga niciun fel de taxa si impozit si ca se acopera toate masurile de crestere economica si protectie sociala anuntate deja”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a aratat ca, dupa finalizarea negocierilor, proiectul de buget va fi prezentat inclusiv liderilor din opozitie.

Amintim ca negocierile dintre Guvernul Romaniei si reprezentantii FMI au continuat, sambata, la sediul Ministerului Finantelor, pe fondul unor discutii tensionate purtate inca de vineri. Autoritatile romane si-au mentinut pozitia privind un nivel al deficitului bugetar de 1,4% din PIB pentru 2015, insa FMI vroia un deficit bugetar de 0,9% din PIB pentru anul 2015. Pozitia Fondului ar putea fi de fapt o incercare de a mai reduce din pretentiile autoritatilor de la Bucuresti, cred unii experti. Altii cred ca cererile Fondului Monetar International nu vor face bine Romaniei.

FMI si Comisia Europeana ar dori un deficit bugetar pentru anul viitor de doar 0,9%. Tinta deja stabilita era de 1,4%. Insa chiar si acest prag este dificil de atins si, pentru sunt constrangeri mari, dar si cheltuili promise uriase, guvernul de la Bucuresti incearca sa obtuina niste derogari, pentru a se putea duce cu deficitul la 2,1%.

Articole asemănătoare

ANPC: Va fi confiscat profitul benzinariilor care au crescut nejustificat pretul carburantilor

Lucy Ionesco

Care este varsta de pensionare in Europa. Finlanda, de exemplu, are un sistem flexibil de pensionare – intre 63 si 68 de ani

Lucy Ionesco

Premierul Tudose participa la Trade Winds, cel mai mare eveniment de promovare comerciala organizat de Departamentul Comertului al SUA

Ioana Badulescu