FNGCIMM a terminat aprobarea garantiilor pentru creditele acordate bancilor partenere in programul Start-Up Nation
Breaking News Economie

FNGCIMM a terminat aprobarea garantiilor pentru creditele acordate bancilor partenere in programul Start-Up Nation

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a ajuns la finalul procesului de aprobare a garanțiilor pentru creditele acordate de băncile partenere – Banca Comercială Română, Bancă Transilvania și CEC Bank- în cadrul programului Start-Up Nation 2017.

“Derularea cu succes a garantării creditelor acordate beneficiarilor programului Start-Up Nation 2017 se datorează unei bune coordonări operaționale la nivelul Fondului, bazate pe un corp de profesioniști ai instituției, cu o mare putere de adaptabilitate, manifestată prin crearea unor fluxuri de avizare optimizate, digitizate, care să răspundă nevoilor pragmatice pentru un program de anvergură națională. De asemenea bună cooperare inter-instituțională între FNGCIMM și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Finanțelor Publice, alături de colegii de la Fondul Național de Contragarantare, a contribuit la fluidizarea proceselor de analiză”, a sublniat Alexandru Petrescu, Director General al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Lansat la mijlocul lunii septembrie 2017, mecanismul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare în derularea Programului Start-Up Nation, atât prin dinamizarea accesului la fondurile necesare implementării proiectelor, cât și prin caracterul accesibil, generat de costurile diminuate prin facilitatea de contragaratare acordată de Fondul Român de Contragarantare – comisionul standard reglementat de Comisia Europeană, de 3,8%, a fost redus astfel până la 2,48%. Din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinanțare, cca 65% au beneficiat și de contragaratii. Majoritatea finanțărilor obținute au că destinație implementarea proiectelor de investiții (99%), fiind astfel confirmat rolul de catalizare a dezvoltării economice sustenabile la nivel național.

FNGCIMM a emis, în cadrul Programului Start Up Nation 2017, un număr de 4.800 de garanții pentru creditele punte, ceea ce reprezintă peste jumătate (57%) din totalul celor 8.444 de proiecte ce au primit acordul de finanțare la finele anului trecut. Cu o pondere de 56% în totalul garanțiilor acordate de FNGCIMM în cadrul programului Start-Up Nation 2017, industria prelucrătoare reprezintă principală destinație a proiectelor de investii finanțate, iar sectorul alimentar a atras cele mai multe inițiative de business, fiind urmat de industria mobilei.

Scrisorile de garanție acordate de FNGCIMM au fost solicitate de beneficiari din toate județele țării, pe primele trei poziții ale clasamentului situându-se Regiunea București-Ilfov urmată de județele Cluj și Bihor.

Stiri pe aceeasi tema

Luca Niculescu, propus ambasador la Paris: Voi duce actori economici romani in Franta

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul a adoptat noi masuri fiscale pentru a ajuta datornicii sa-si plateasca restantele. Care sunt conditiile

Ioana Badulescu

Corina Cretu da o veste proasta Romaniei: Constructia spitalelor regionale a fost amanata. Care este noul termen

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult