Fonduri europene pentru Romania. CE redirectioneaza 550 de milioane de euro sprijin financiar pentru IMM-uri
Economie

Fonduri europene pentru Romania. CE redirectioneaza 550 de milioane de euro sprijin financiar pentru IMM-uri

Fonduri europene pentru IMM-uri ca raspuns la coronavirus din partea Comisiei Europene. Institutia a aprobat modificarea programului operational „Competitivitate” in Romania, prin redirectionarea unei finantari in valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei tarii. Acestea vor fi distribuite prin sprijin financiar IMM-urilor si unor initiative de digitalizare si educatie electronica.

Se va acorda sprijin financiar unui numar de peste 120.000 de microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si unor initiative de digitalizare si educatie electronica.

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorita flexibilitatii oferite de Initiativa pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII) a Comisiei, intreprinderile romanesti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depasi dificultatile cauzate de pandemie si a mentine locurile de munca. Alaturi de fondurile UE deja orientate catre sectorul sanatatii din Romania, precum si catre formare, educatie si infrastructuri, aceasta este o oportunitate unica pentru o redresare economica rapida. In prezent, este extrem de important sa se puna rapid in practica aceste masuri.”

Romania a mobilizat deja fonduri UE in valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucratorii din domeniul sanatatii care se afla in prima linie a luptei impotriva pandemiei. Modificarile sunt posibile datorita flexibilitatii exceptionale specifice Initiativei pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII) si Initiativei Plus pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII+), care le permit statelor membre sa utilizeze finantare in cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie.

Aceste modificari vor intari efectul de transformare pe care il au fondurile politicii de coeziune asupra economiei romanesti prin finantarea inovarii, a cercetarii, a formarii, a educatiei, a gestionarii moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi si a altor tipuri de infrastructuri.

Stiri pe aceeasi tema

PRIMA MASINA 2016. CONDITII PRIMA MASINA 2016. Cum iti poti lua un autoturism prin programul Prima Masina

Cristiana Petrariu Bota

Franta a deschis o ancheta judiciara in scandalul Volkswagen

Cristiana Petrariu Bota

Jumatate dintre companiile din Romania si-au lasat angajatii sa lucreze de acasa in contextul coronavirusului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult