-9.4 C
România
16 ianuarie 2021
Fonduri europene pentru Romania. CE redirectioneaza 550 de milioane de euro sprijin financiar pentru IMM-uri
Economie

Fonduri europene pentru Romania. CE redirectioneaza 550 de milioane de euro sprijin financiar pentru IMM-uri

Fonduri europene pentru IMM-uri ca raspuns la coronavirus din partea Comisiei Europene. Institutia a aprobat modificarea programului operational „Competitivitate” in Romania, prin redirectionarea unei finantari in valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei tarii. Acestea vor fi distribuite prin sprijin financiar IMM-urilor si unor initiative de digitalizare si educatie electronica.

Se va acorda sprijin financiar unui numar de peste 120.000 de microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si unor initiative de digitalizare si educatie electronica.

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorita flexibilitatii oferite de Initiativa pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII) a Comisiei, intreprinderile romanesti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depasi dificultatile cauzate de pandemie si a mentine locurile de munca. Alaturi de fondurile UE deja orientate catre sectorul sanatatii din Romania, precum si catre formare, educatie si infrastructuri, aceasta este o oportunitate unica pentru o redresare economica rapida. In prezent, este extrem de important sa se puna rapid in practica aceste masuri.”

Romania a mobilizat deja fonduri UE in valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucratorii din domeniul sanatatii care se afla in prima linie a luptei impotriva pandemiei. Modificarile sunt posibile datorita flexibilitatii exceptionale specifice Initiativei pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII) si Initiativei Plus pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII+), care le permit statelor membre sa utilizeze finantare in cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie.

Aceste modificari vor intari efectul de transformare pe care il au fondurile politicii de coeziune asupra economiei romanesti prin finantarea inovarii, a cercetarii, a formarii, a educatiei, a gestionarii moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi si a altor tipuri de infrastructuri.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul promite reducerea TVA la 20% din ianuarie 2016, iar din 2018, la 18%

Corina Alexandru

MODIFICARI CODUL FISCAL 2015: Norma de aplicare a Codului Fiscal pentru facturarea TVA de 9% la alimente a fost publicata

Cristiana Petrariu Bota

INS: Salariul mediu net, in crestere in luna septembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult