Foreign Policy: Credeti ca in 2017 a fost rau? Sa vedeti ce va fi in 2018! Tentatia lui Trump de a vorbi necontrolat ar putea fi o adevarata bomba pentru administratie
Breaking News

Foreign Policy: Credeti ca in 2017 a fost rau? Sa vedeti ce va fi in 2018! Tentatia lui Trump de a vorbi necontrolat ar putea fi o adevarata bomba pentru administratie

„Credeti ca in 2017 a fost rau? Sa vedeti ce va fi in 2018! Tentatia lui Trump de a vorbi necontrolat ar putea fi o adevarata bomba pentru administratie”, avertizeaza revista americana Foreign Policy in legatura cu prestatia presedintelui Donald Trump.

Revista americană se întreabă dacă nu cumva, în anul 2018, Donald Trump nu va scoate complet locomotiva de pe șine, cu consecințe dezastruoase:

”Oricum, în 2017 președinția Trump s-a dovedit foarte corozivă pentru puterea și influența Statelor Unite. Trump a subminat în mod constant o serie de calități care au făcut America eficientă în trecut: reputația Americii pentru stabilitate și fiabilitate, angajamentul față de o ordine globală pozitivă, în care toate țările care respectă regulile pot prospera, respectul valorilor universale , imaginea de aliat de încredere și dedicat rezolvării celor mai dificile probleme din lume.

Și există motive puternice să credem că în 2018 lucrurile nu se vor îmbunătăți – ba chiar că ar putea deveni mult mai rele.

În primul rând, poziția lui Trump rămâne volatilă și mai distrugătoare ca niciodată. Exemplele naturii sale imuabile sunt nenumărate. În decembrie, președintele a ținut un discurs incendiar de politică externă, în stilul tipic, punându-i în dificultate pe aliați. Iar mai târziu, a emis probabil cel mai iresponsabil tweet din istorie, în care a amenințat Coreea de Nord cu războiul nuclear .

În al doilea rând, analfabetismul economic și politic al lui Trump determină scăderea nivelului de argumentare în cadrul administrației și încurajează abordările de tip joc de noroc, ce pot avea rezultate imprevizibile.

În al treilea rând, și cel mai îngrijorător dintre toate, este tentația lui Trump de a vorbi necontrolat, ceea ce ar putea însemna adevărate bombe pentru administrație. Bombe care ar putea exploda în 2018.

La jumătatea lunii ianuarie, Trump trebuie să decidă dacă să continue sancțiunile față de Iran. Apoi, se apropie renegocierea NAFTA. Și sunt puține dovezi că Mexic și Canada sunt dispuse să adere la cerințele administrației americane.

Dar aspectul cel mai periculos în 2018 va fi cu siguranță cel privitor la verificarea capacității Coreei de Nord de a trimite în Statele Unite rachete cu încărcături nucleare. Trump s-a angajat deja într-o spirală a umilirii, făcând promisiuni mari, care vor fi extrem de greu de îndeplinit.

Sigur, Trump poate continua să amenințe cu războiul pe Twitter. El poate fi încă o dată influențat de dovezi care arată că retragerea din SUA din NAFTA îi va afecta pe alegătorii săi mai mult decât să-i ajute. Și poate consilierii vor putea să-i vorbească despre toate acestea. Problema este că va fi mai greu în 2018 decât în ​​2017 – ceea ce este cu adevărat înfricoșător”.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis a trimis la CCR a doua Lege a Justitiei privind organizarea CSM

Ioana Badulescu

Organizatia Mondiala a Sanatatii, avertisment ferm: Urmatoarele saptamani sunt critice pentru Europa! Nu va faceti iluzii, inca suntem in mijlocul furtunii

Cristiana Petrariu Bota

Nelu Tataru a fost propus pentru functia de ministru al Sanatatii, dupa demisia lui Victor Costache

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult