-1.9 C
România
5 decembrie 2021
REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti
Social

Fost ministru al Sanatatii, mesaj pentru medici si studentii la medicina

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, le-a adresat, sâmbătă, medicilor și studenților la medicină din țară și străinătate un mesaj, solicitându-le să susțină o petiție prin care se cere „un proces corect și transparent de selecție a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății”.

În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu prezintă rolul comisiilor de specialitate din MS, foruri care, spune el, „pot propune priorități naționale, strategii și măsuri concrete, sunt cele care elaborează pachetele de servicii medicale care se asigură, sunt cele care elaborează protocoale standardizate la nivel național, sunt cele care stabilesc competențele incluse într-o anumită specialitate și sunt cele care stabilesc programele de pregătire profesională”.

Autotransfuzia, o procedura necunoscuta pacientilor romani, dar recomandata prin ordin de ministru de 11 ani

În cadrul mesajului, fostul ministru atașează și textul petiției pe care o propune spre susținere medicilor și studenților de la medicină români, în cuprinsul căruia arată că prin „Ordinul Ministrului Sănătății nr.1.355 din 28 Noiembrie 2016, Ministerul Sănătății a stabilit pentru prima dată în istorie criterii clare de selecție a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății”.

„Modificarea propusă de ministrul Bodog anulează pur și simplu întregul procesul de selecție și reintroduce sistemul de numiri discreționare în constituirea comisiilor de specialitate. Astfel, prin propunerea de modificare a OMS 1355/2016: se abrogă întreaga metodologie de selecție pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate, lăsând loc vechiului sistem de promovare pe baza unor criterii care nu au de-a face cu cinstea sau performanța profesională; se anulează posibilitatea ca reprezentanții pacienților să fie invitați la ședințele de lucru”, se mai spune în petiție.

Tot acolo, se punctează faptul că „este nevoie de profesioniști care nu datorează nimic nimănui, profesioniști recunoscuți, integri și curajoși în comisiile de specialitate”.

Față de cele arătate, se propune celor care vor dori să susțină demersul să ceară „păstrarea ordinului 1.355 din 28 Noiembrie 2016 în forma actuală!” și „un proces de selecție corect și transparent al membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății!”.

Totodată, Voiculescu îi îndeamnă pe medicii și studenții români la medicină să meargă „la dezbaterea publică de marți, 22 august, ora 11,00 de la Ministerul Sănătății sau scriindu-i direct ministrului Bodog”.

Stiri pe aceeasi tema

Ryanair a lansat bilete la pret redus pentru toate rutele din Europa operate de companie

Ioana Badulescu

Olga Tudorache a murit. Reprezentantii Spitalului Elias: S-a stins in liniste la Terapie Intensiva. Dumnezeu sa o aiba in paza!

Ioana Badulescu

DINU PATRICIU va fi inmormantat la Londra intr-un cerc restrans de persoane

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult