Crima care a ingrozit Romania. Radiografia crimei de la Caracal arata neputinta unui sistem
Social

Fost ofiter de politie: Aducerea lui Gheorghe Dinca la Bucuresti a fost o miscare tactica a procurorilor

Aducerea lui Gheorghe Dinca la Bucuresti a fost o miscare tactica a anchetatorilor. Mihai Untaru, fost ofiter de politie, a explicat la Digi24 ca aducerea lui Gheorghe Dinca la Bucuresti, la Spitalul Penitenciar Jilava, este o miscare tactica a procurorilor, pentru a-l scoate din sfera de influenta locala.

In legatura cu rezultatele expertizelor asteptate de la IML si ale cercetarilor care s-au reluat vineri la Caracal, Mihai Untaru a declarat ca acestea pot schimba linia de ancheta sau o pot pastra asa cum e in prezent.

„Mutarea lui Gheorghe Dinca spre Bucuresti, supunerea unei analize dupa ce a reclamat ca a fost lovit, dar si unei evaluari psihiatrice necesare, reprezinta o miscare tactica. Intelegem ca s-a facut si o schimbare la varful comenzii grupei de cercetare. S-a incercat astfel, ca masura, iesirea de sub sfera de influenta din zona respectiva si indepartarea efectului de siguranta pe care il avea Dinca la momentul respectiv.

Citeste si: Dezvaluiri socante in dosarul Caracal. Adjunctul sefului IPJ Olt a sunat la seful celui mai mare clan interlop din Caracal

Prietenul lui Gheorghe Dinca: La 10.30 a bagat-o pe Alexandra in casa. Nimeni de la politie n-a venit sa ma intrebe ceva

SCLAVIE IN INFERN! O retea de prostitutie coordonata de un roman care opera in 15 tari, investigata de Europol si Eurojust

Miscarea facuta de procurori aducandu-l la Bucuresti l-a rupt de ce inseamna zona Oltului, unde se banuia ca avea oarece conexiuni si sub segmentul directiei ca ar putea face parte dintr-un grup organizat. Fiind rupt si dus la Bucuresti i s-a luat elementul de siguranta”, a explicat Mihai Untaru.

In sprjinul acestei explicatii, Mihai Untaru a adus ca argument faptul ca fiecare judet are un serviciu de medicina legala.

„Transportul lui aici a fost exact si de a-l rupe de aceste sfere de influenta”, a conchis fostul ofiter de politie.

Gheorghe Dinca a fost dus la Caracal in aceasta dimineata pentru a asista la reluarea cercetarilor la casa lui, dupa ce in noaptea de joi spre vineri a fost audiat la DIICOT, structura centrala. Gheorghe Dinca si-a mentinut declaratiile anterioare, in care a recunoscut ca le-a ucis pe cele doua fete.

Testul poligraf la care Gheorghe Dinca ar fi trebuit sa fie supus vineri a fost amanat pentru o data ce urmeaza a fi stabilita.

Articole asemănătoare

Elena Barbu, vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti, este magistratul care a eliberat lotul Truica

Lucy Ionesco

Se redeschid teatrele, restaurantele si cinematografele. Ce masuri trebuie respectate

Lucy Ionesco

Sporurile pentru medici aduc nemultumiri in Sanatate. Sporurile sunt limitate la 30% pentru ca se aplica la o alta baza, sustine Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu