Fostul director al Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana a fost achitat pentru abuz in serviciu, insa ramane in inchisoare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 26, 2018 18:29

Fostul director al Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana a fost achitat pentru abuz in serviciu, insa ramane in inchisoare

Fostul director al Spitalului Județean Constanța a fost achitat pentru abuz în serviciu, dar rămâne în închisoare pentru alte două condamnări de 10 ani. Căpăţînă a fost achitat joi, de Curtea de Apel Constanţa într-un dosar în care fusese condamnat iniţial de Tribunalul Constanţa la patru şi patru luni de închisoare pentru tentativă la abuz în serviciu. Decizia instanţei este definitivă. Căpăţînă rămâne însă în închisoare, având de ispăşit o pedeapsă de zece ani rezultată în urma a două condamnări definitive. 

Curtea de Apel Constanţa a decis joi să admită apelurile formulate de fostul manager, dar şi de celelalte şase persoane judecate în acest dosar, hotărând achitarea tuturor. Decizia instanţei este definitivă. În august 2016, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Dănuţ Căpăţînă la patru ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă la abuz în serviciu, după ce, pe parcursul derulării procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului de producţie şi distribuţie de oxigen medicinal, în anul 2010, a încălcat dispoziţiile legale privind achiziţiile publice.

Fostul director al Spitalului Judeţean Constanţa rămâne însă în închisoare, având de ispăşit o condamnare de zece ani de închisoare rezultată în urma a două sentinţe definitive, una fiind dată de Curtea de Apel Bucureşti, iar cealaltă de Curtea de Apel Constanţa pentru spălare de bani, luare de mită, abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese în formă continuată. El mai este judecat de Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, într-un dosar în care este vizat şi omul de afaceri Sorin Strutinsky.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.