5.3 C
România
29 noiembrie 2021
Social

Fostul general Iulian Vlad, ultimul sef al securitatii lui Nicolae Ceausescu, a murit la varsta de 86 de ani

Fostul general Iulian Vlad, ultimul sef al securitatii lui Nicolae Ceausescu, a murit la varsta de 86 de ani, ani pe care i-a implinit in luna februarie. Intr-unul din ultimele sale interviuri, generalul Iulian Vlad spunea: ”Teroristii de la revolutie nu au existat, ci doar un plan de rupere a tarii. A existat un plan dibolic care nu a pornit dintr-o minte idioata”, potrivit Antena 3.

Iulian Vlad a fost un general roman, Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne si sef al Departamentului Securitatii Statului inainte de evenimentele din 1989.

A fost membru al Partidului Comunist Roman din anul 1946. In timpul evenimentelor din decembrie 1989, impreuna cu generalul Stefan Gusa, seful Marelui Stat Major, Iulian Vlad (potrivit istoricului Alex Mihai Stoenescu) a reusit sa previna razboiul civil spre care se indrepta Romania in acele momente.

In data de 31 decembrie al aceluiasi an a fost arestat si condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicarii sale in represiunea care a avut loc la Timisoara si la Bucuresti, inaintea caderii regimului Ceausescu. Nu a executat insa din sentinta decat 4 ani, la inchisoarea de la Jilava. Pe timpul executarii pedepsei nu a cerut si nu a beneficiat de niciun act de clementa.

Intr-unul din ultimele sale interviuri Generalul Vlad spunea: ”Teroristii de la revolutie nu au existat, ci doar un plan de rupere a tarii. A existat un plan dibolic care nu a pornit dintr-o minte idioata”, potrivit Antena 3.

Stiri pe aceeasi tema

Cristian Tudor Popescu: Este prima data cand cred in aceste proteste. Oricine va veni dupa Ponta va avea de furca cu strada

Cristiana Petrariu Bota

Receptia de 1 Decembrie de la Cotroceni a fost anulata din cauza tragediei Colectiv, desi evenimentul nu a fost niciodata o sindrofie vesela

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Cotabita a fost externat si va continua tratamentul in ambulatoriu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult