14.1 C
România
28 noiembrie 2021
Ioana Petrescu
Politica Social

Fostul ministru de Finante Ioana Petrescu s-a intoarce la Universitatea Harvard. Visiting Fellow este o pozitie acordata unui numar restrans de fosti inalti demnitari

Fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, a acceptat oferta Universitatii Harvard de a activa un an ca Visiting Research Fellow la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard. Anuntul a fost facut pe pagina sa de Facebook.

Ioana Petrescu a subliniat ca a fost o decizie grea sa se intoarca in Statele Unite, dar a adaugat ca a ajuns la concluzia ca perioada pe care o va petrece in una dintre cele mai bune scoli de politici publice din lume ii ofera sansa de a face o retrospectiva a activitatii sale astfel incat la intoarcerea in Romania sa aiba mai multe solutii care pot fi aplicate in politica romaneasca.

„Visiting Fellow este o pozitie acordata de aceasta facultate unui numar restrans de fosti inalti demnitari care doresc sa se implice in viata universitatii pentru o perioada limitata de timp, predand studentilor sau desfasurand activitati de cercetare. Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Gordon Brown, fostul prim-ministru al Greciei, Giorgos Papandreou si fostul secretar american al securitatii nationale, Tom Ridge sunt cateva dintre personalitatile care au activat recent din aceasta pozitie in diferite centre din cadrul Harvard Kennedy School. Eu imi voi desfasura activitatea in cadrul programului de inovare guvernamentala al Centrului Ash, unde a mai activat recent si fostul guvernator al statului Maryland si primar al orasului Baltimore, Martin O’Malley.

Centrul Ash pentru guvernanta democratica si inovare doreste sa avanseze excelenta si inovarea in domeniul guvernarii si politicii publice prin cercetare si educatie. Centrul isi propune diseminarea solutiilor inovatoare pentru a ajuta decidentii sa faca fata provocarilor cu care se confrunta in secolul 21. Incepand cu data de 1 august 2019, voi onora acest angajament petrecand mare parte din timp in Cambridge, Massachusetts, unde voi scrie o carte pentru masteranzii si doctoranzii de politici publice. Cartea va fi un manual alternativ bazat atat pe cunostintele teoretice, cat si pe experienta acumulata in guvernul Romaniei, ca ministru al Finantelor si consilier economic al fostului premier. Voi folosi in acest manual si experienta mea de consultant in sectorul public din alte tari si voi identifica cele mai bune solutii pentru probleme mari, precum lipsa infrastructurii, modernizarea sistemelor de sanatate si educatie si transformarea digitala.

A fost o decizie grea sa ma intorc in Statele Unite, dar am ajuns la concluzia ca in acest moment, aceasta experienta este binevenita atat pentru mine, cat si pentru cei din jurul meu. Anul pe care il voi petrece in una dintre cele mai bune scoli de politici publice din lume imi ofera sansa de a face o retrospectiva a activitatii mele, sa analizez succesele cat si esecurile, astfel incat la intoarcerea in Romania sa am mai multe solutii care pot fi aplicate in politica romaneasca, indiferent ca voi fi in opozitie sau la guvernare”, a scris Ioana Petrescu, pe Facebook.

Daca apreciezi acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook.  

 

Stiri pe aceeasi tema

Migratia atinge cote alarmante in Romania. Noua cetateni parasesc tara in fiecare ora

Cristiana Petrariu Bota

TOLO: Synevo a folosit dezinfectanti diluati in Romania! Compania de analize medicale are 2,7 milioane clienti

Cristiana Petrariu Bota

Imagini din club Colectiv inainte de incendiu si ultimele imagini cu Adrian Rugina dupa tragedie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult