THEODOR NICOLESCU
Social

Fostul vicepresedinte al ANRP, Theodor Nicolescu, a fost arestat

Deputatul Theodor Nicolescu  a fost arestat vineri seara, pentru 30 de zile. Decizia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta, dar este executorie, ceea ce inseamna ca deputatul trebuie sa se prezinte in arestul Politiei capitalei.

Theodor Niculescu este acuzat ca, in perioada in care a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a luat peste 6,2 milioane de lei in perioada 2008-2013 de la trei persoane, pentru a solutiona favorabil anumite dosare, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, al carei membru era.

„Ca urmare a solutionarii dosarului de despagubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafata de 20,5 ha, teren situat in Bucuresti, in zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Catalin a primit, in perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentand bani si contravaloarea actiunilor. Banii au fost remisi in general, in transe de pana la 250.000 de lei, in lei si euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, in baza unui contract de comision incheiat fictiv pentru a masca comisionul”, au precizat procurorii DNA.

Dosarul in care fostul vicepresedinte este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte grave a fost deschis la sesizarea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor trimisa Directiei Nationale Anticorupie, in urma constatarii unor nereguli in unele dosare de retrocedari.

Cererea de incuviintare a retinerii și arestarii preventive a deputatului Nicolescu Theodor-Catalin a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de Procedura Penala. Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, impreuna cu dosarul cauzei, in copie certificata”, precizează DNA.

Stiri pe aceeasi tema

Subventii acordate de Guvern pentru angajatorii care incadreaza in munca persoane din grupuri vulnerabile

Ioana Badulescu

Cardul de sanatate ar putea fi folosit si la urgentele medicale

Cristiana Petrariu Bota

STEAUA – FC BRASOV 3-0 (1-0). Bucurestenii defileaza spre un nou titlu de campioana!

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult