Francois Hollande a fost alaturi de ambasadorul Romaniei la Paris in atelierul reconstituit al lui Brancusi si la expozitiile romanesti din Centrul Pompidou
Life

Francois Hollande a fost alaturi de ambasadorul Romaniei la Paris in atelierul reconstituit al lui Brancusi si la expozitiile romanesti din Centrul Pompidou

Brancusi exista, de la Marea Mediterana la Carpati! Nu e prea tarziu pentru a repara ciudata uitare si a relua firul istoriei dintre Paris si Bucuresti. Aseara, fostul presedinte al Frantei, Francois Hollande, a fost alaturi de Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei la Paris, in atelierul reconstituit al lui Constantin Brancusi si la expozitiile romanesti din Centrul Pompidou de pe malul Senei. Sezonul Romania-Franta a inceput pe 28 noiembrie 2018 si se va incheia pe 14 iulie 2019.

„Seara de descoperiri si de redescoperiri. In seara aceasta, François Hollande l-a redescoperit pe Brancusi si i-a descoperit pe artistii romani contemporani. Am petrecut ore bune cu fostul presedinte francez si cu ambasadorii europeni in atelierul reconstituit al sculptorului roman si la expozitiile romanesti de la Centrul Pompidou”, a spus Luca Niculescu.

Asadar, Luca Niculescu a mai precizat ca, la vizita din Paris pe care a desfasurat-o alaturi de Francois Hollande, au mai participat si alti ambasadori europeni. In acest context, el a scos in evidenta sensibilitatea fostului sef de stat in ceea ce priveste cultura, dar mai ales entuziasmul sau pentru creatiile nemuritoare ale artistilor romani.

„Iar noi am descoperit (sau redescoperit) un sef de stat sensibil la cultura, atent la detalii, impresionat de operele artistilor romani, de la Pallady la Ghenie, artisti despre care nu a contenit sa ceara amanunte”, a afirmat cel mai important diplomat roman din Hexagon.

Acestea fiind spuse, ambasadorul roman la Paris a tinut sa scoata in evidenta rolul important pe care l-a avut fostul presedinte francez in lansarea Sezonului Romania-Franta, amintind totodata de prima vizita oficiala a presedintelui Iohannis in Republica Franceza.

„I-am multumit fostului presedinte pentru rolul important pe care l-a avut in lansarea Sezonului Romania Franta. Pentru prima data, aceasta idee a fost evocata in urma cu exact patru ani, cu ocazia primei vizite oficiale a presedintelui Klaus Iohannis la Paris, in conferinta de presa comuna pe care a tinut-o atunci cu François Hollande”, a conchis Luca Niculescu.

Sezonul Romania-Franta a inceput deja, desfasurandu-se intre 28 noiembrie 2018 si 14 iulie 2019. Potrivit rfi.ro, programul cuprinde peste 300 de evenimente, in principal culturale si educationale. Pentru Romania, diverse actiuni vor avea loc in Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Timisoara, Sibiu si Suceava, in timp ce pentru Franta, evenimente sunt in pregatire in Avignon, Bordeaux, Brest, Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Mulhouse, Nantes, Rennes, Strasbourg si Toulouse. Acestora li se adauga cele 250 de orase si localitati infratite ale celor doua tari.

Stiri pe aceeasi tema

Mirela Boureanu Vaida s-a despartit in lacrimi de emisiunea Mireasa pentru Fiul Meu

Bogdan

Ileana Ciuculete a murit, indragita cantareata ar fi avut o ciroza galopanta

Cristiana Petrariu Bota

MPFM 4 FEBRUARIE 2015. Mirela Boureanu Vaida: Mi-e dor sa joc in pesele de teatru!

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult