-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Externe

Francois Hollande, la summitul UE de la Bruxelles: Trebuie respectate principiile UE cu privire la libera circulatie

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat aseara, la Summitul UE de la Bruxelles, ca principiile Uniunii Europene care privesc libera circulatie a persoanelor trebuie sa fie respectata. Acesta a mai precizat ca tarile din afara zonei euro nu trebuie sa impiedice integrarea in continuare a statelor care au adoptat moneda unica. 

„Cele mai dificile chestiuni se refera la zona euro si la ajutoarele sociale pentru lucratorii din UE. Pot exista ajustari, dar regulile si principiile europene trebuie sa fie respectate. A fost o discutie deschisa si franca”, a explicat Hollande.

Presedintele francez a vorbit in cadrul Consiliului European de iarna. Angela Merkel a tinut sa precizeze ca cererile Marii Britanii nu sunt usor de realizat, dar ca toate statele membre ale Uniunii Europene au dat dovada de dorinta pentru a se ajunge la un compromis.

„Am spus clar ca suntem gata sa ajungem la un compromis, dar mereu numai cu conditia de a salvgarda principiile fundamentale europene, printre care lipsa oricarei discriminari si libera circulatie. In special cu privire la ajutoarele sociale, nu va fi usor (de ajuns la un compromis), dar eu cred ca prin buna-credinta putem gasi solutii bune”, a spus Merkel.

Cameron isi doreste sa renegocieze termenii apartanentei tarii sale la UE. Una din cele mai grele solicitari ale statului britanic este aceea ca in primii patru ani in care cetatenii celorlalte state UE care muncesc in Marii Britanii sa nu beneficieze de ajutor social. Aceasta dorinta ar incalca drepturile tratelor Uniunii, putand ajunge la discriminari intre cetatenii europeni.

Stiri pe aceeasi tema

Putin, Porosenko, Merkel si Hollande se vor intalni miercuri la Minsk pentru a stabili un plan de pace in Ucraina

Delia Ion

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica, ONU se afla in alerta

Cristiana Petrariu Bota

Transportatorii romani blocati la frontierele cu Marea Britanie beneficiaza de asistenta consulara prin linii telefonice speciale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult