Frans Timmermans asteapta explicatii de la Guvernul Romaniei cu privire la propunerea de revocare a procurorului-sef al DNA
Breaking News

Frans Timmermans recomanda Romaniei sa nu faca pasi inapoi. Verificarea magistratilor trebuie facuta de magistrati, nu de politicieni

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a recomandat Romaniei sa nu faca pasi inapoi, pentru ca se afla aproape de linia de finish. Liderul european a atras atentia ca verificarea magistratilor trebuie facuta de magistrati, nu de politicieni si a mentionat ca a stabilit cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului sa fie intensificate contactele, astfel incat sa nu mai apara neintelegeri. „Se pare ca sunt niste oameni care au spus ca Comisia Europeana nu a inteles foarte bine. Ei bine, de acum, nimeni nu va mai avea o astfel de scuza, pentru ca vom lucra in mod direct”, a spus oficialul Comisiei Europene. 

Intr-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, Frans Timmerman a spus că România este pe ultima sută de metri în privinţa progreselor referitoare la independenţa justiţiei: „Este ca şi cum aţi fi alergat un maraton şi acum sunteţi pe ultima sută de metri. Alergaţi către linia de finish, nu în sens înapoi, nu vă opriţi, nu staţi pe loc şi pentru numele lui Dumnezeu, nu începeţi să alergaţi înapoi”.

„​Mesajul meu este următorul: aţi obţinut atât de multe în ultimii 20 de ani în privinţa independenţei justiţiei şi de la aderarea României, datorită Mecanismului (…). E nevoie ca toţi cei implicaţi să muncească împreună, nu unii împotriva celorlalţi”, spune oficialul european.

„Am convenit cu preşedinţii Camerelor, cu premierul că vom intensifica contactele, voi fi la dispoziţia lor zi de zi, dacă e nevoie. E foarte important să fim în legătură şi cu Parlamentul. Se pare că sunt nişte oameni care au spus că Comisia Europeană nu a înţeles foarte bine. Ei bine, de acum, nimeni nu va mai avea o astfel de scuză, pentru că vom lucra în mod direct”, declară Frans Timmermans.

Frans Timmermans mai spune că este mereu foarte bine informat şi ştie exact ce se întâmplă în România, iar problemele pot fi rezolvate doar dacă toate instituţiile sunt implicate, inclusiv sistemul judiciar.

Întrebat cum vede propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, Frans Timmermans a spus că verificarea magistraţilor trebuie făcută de către magistraţi, nu de către politicieni: „După cum am spus preşedinţilor celor două Camere, premierului, convingerea mea e că activitatea de a verifica magistraţii trebuie făcută de magistraţi. Toţi oamenii greşesc uneori, la fel se întâmplă şi în justiţie. Dacă sunt oameni care fac greşeli, trebuie verificaţi, dar nu de politicieni sau de oameni din Guvern, ci de sistemul judiciar, ţine de separarea puterilor în stat. Ca principiu, sistemul judiciar trebuie verificat de sistemul judiciar”.

Related posts

Guvernul a decis plafonarea preturilor la energie si gaze naturale pentru un an de zile

Lucy Ionesco

VREMEA DE CRACIUN SI REVELION 2019-2020. Prognoza meteo emisa de ANM pentru luna decembrie

Lucy Ionesco

Inregistrarea audio cu avertismentele transmise de Turcia pilotilor rusi. Pilotul Konstantin Murahtin are o varianta surprinzatoare

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult