Externe

Franta ar putea decreta stare de alerta maxima de luni, 5 octombrie, in Paris si suburbii

Franta ar putea decreta stare de alerta maxima in Paris si in suburbiile sale incepand de luni, 5 octombrie, ca urmare a cresterii cazurilor de coronavirus. Franta, una dintre tarile europene care inregistreaza o crestere exponentiala a numarului de cazuri de coronavirus, a inregistrat peste 13.000 de infectii joi.

Masura va fi luata de autoritatile franceze daca se confirma avansarea epidemiei in regiune, a declarat joi ministrul francez al Sanatatii, Olivier Véran, citat de agentiile de presa internationale.

Capitala franceza si suburbiile sale au ”depasit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alerta maxima”, a declarat ministrul Véran, in cadrul unei conferinte de presa. „Daca acest lucru se confirma, nu am avea alta optiune decat sa plasam Parisul si suburbiile sale in alerta maxima si aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, indicand ca situatia va fi revizuita duminica.

Olivier Véran a declarat ca ratele infectiilor in capitala si in suburbii sunt in crestere si duminica va fi luata o decizie privind impunerea de noi restrictii. El a adaugat ca ar putea fi necesara o „inchidere totala a barurilor” in capitala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca cifrele in crestere din Europa ar trebui sa serveasca drept un „apel de trezire”.

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, ministrul Olivier Véran a declarat ca regiunea pariziana a trecut joi de trei praguri, situatie care o califica pentru scenariul „alerta maxima”.

Numarul de infectii la Paris a depasit 250 la 100.000 de oameni.

„Avem nevoie de cateva zile pentru a confirma tendintele, dar daca acestea sunt confirmate, nu vom avea de ales decat sa o punem in alerta maxima, de luni”, a spus el.

Potrivit dlui Véran, peste 30% din paturile din unitatile de terapie intensiva din Paris au fost ocupate cu pacienti cu Covid-19.

Stiri pe aceeasi tema

Urgenta nationala in Italia. 16 milioane de oameni se afla in carantina si izolare din cauza coronavirusului

Cristiana Petrariu Bota

Deutsche Welle: Trump si Putin – o uvertura. De ce Rusia ar putea juca la doua capete

Delia Ion

BREXIT, ZIUA ZERO! Ambasadorul Romaniei in Regatul Unit: Statutul de rezident sau de prerezident le garanteaza romanilor aceleasi drepturi, cel putin pentru o perioada

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult