-0.5 C
România
27 noiembrie 2020
Record absolut de cazuri de coronavirus in Franta, 13 departamente au fost plasate in stare de alerta
Externe

Franta implementeaza un proiect-pilot in scoli pentru detectarea cazurilor de coronavirus

Franta va implement, incepand din 23 noiembrie, un proiect-pilot pentru detectarea cazurilor de coronavirus in scoli, vizati fiind atat elevii, cat si profesorii. Institutiile de invatamant secundar din Paris vor participa, de luni, la o campanie masiva de testare rapida prin teste antigen, in cadrul unei operatiuni-pilot pentru personalul si elevii care vor participa pe baza de voluntariat, relateaza agentia EFE.

Proiectul-pilot se va desfasura pe parcursul mai multor saptamani in circa 30 de institutii de invatamant din regiunea capitalei franceze.

Descoperirea cazurilor de COVID-19 prin aceasta campanie va „permite identificarea rapida a purtatorilor virusului si ruperea lanturilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor si ansamblul comunitatii educationale”, explica Asociatia Spitalelor Publice din Paris.

Campania cu teste antigen, al caror rezultat se obtine in 15-30 de minute, face parte din noua politica a guvernului francez de a extinde testarea populatiei prin folosirea masiva a acestor teste, care au inceput sa fie utilizate in Franta de asemenea in alte medii prioritare, cum ar fi caminele de batrani sau aeroporturile.

In opinia asociatiei, aceste teste rapide reprezinta un instrument puternic de combatere a pandemiei si sunt complementare testelor PCR, considerate in continuare ca fiind teste de referinta.

Insa din cauza saturarii laboratoarelor care prelucreaza testele PCR, guvernul de la Paris a sporit folosirea celor antigen, in special pentru cazurile simptomatice.

Franta a instituit din 30 octombrie un nou lockdown pentru a combate raspandurea virusului, insa scolile au ramas deschise. Totusi, din cauza infectarilor in randul elevilor si profesorilor, au fost pana in prezent inchise 20 de institutii de invatamant si 222 de clase. Numarul noilor cazuri confirmate de COVID-19 in randul elevilor a fost in ultima saptamana de 13.870, fata de 12.487 in saptamana precedenta, iar in randul profesorilor de 2.011, fata de 2.223.

 

Stiri pe aceeasi tema

Explozie la o statie de metrou din Istanbul, mai multi raniti

Cristiana Petrariu Bota

Rezultatul alegerilor din Marea Britanie, dezastruos pentru laburisti. Jeremy Corbyn si-a cerut scuze de la alegatorii sai

Cristiana Petrariu Bota

Un australian pleaca in Grecia pentru a-l ajuta pe batranul din celebra poza care il infatiseaza stand pe asfalt

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult